NEMOĆNA LEGENDA

Ukić Amerikancima: Ovaj klinac će nas daleko odvesti!

08.08.2016 u 10:40

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaši senzacionlno su u Riju zaustavili moćnu Španjolsku, a blokada Darija Šarića obilazi internetski prostor

Hrvatska je bila izraziti autsajder protiv europskih prvaka, no jasno su dali do znanja da se neće predati nikome. Obrana je opet izgledala dobro i dobili su priliku u završnici. Lopta je došla do hodajuće legende Paua Gasola koji se elegantno okrenuo i udicom krenuo po produžetak, no dočekao ga je nebeski skok Darija Šarića i blokada za veliko hrvatsko slavlje.

Otkada je mladi Šarić objavio da ove jeseni napokon odlazi u NBA ligu našao se u fokusu interesa košarkaške javnosti SAD-a. Osjećaju da im dolazi 'big deal', a noćas su dobili novu naznaku u tom smjeru. Šarić nije odigrao na svom nivou, ali zalijepiti tako Gasola u ključnom trenutku ne mogu mnogi.

'Mali Šarić je predvodnik našeg novog vala. U njemu mnogi vide iduću veliku stvar, a to je kod nas posebna čast. Nije lako igrati prvu utakmicu na Olimpijskim igrama, nije mu išlo... Ali kada je trebalo spasio nas je i to pokazuje kakav ima karakter,' kaže za Yahoo prekaljeni Ukić koji je prošao svoje NBA epizode i nastavlja.


'Načelno svatko tko iz Hrvatske ide u NBA prolazi kroz veliki pritisak u reprezentaciji. Ovakve utakmice i ovako velike pobjede pomoći će mu da dobije vjetar u leđa. Ne samo na turniru, nego u cijeloj karijeri. Doći će daleko, vidjet ćete i sjajno je imati ga u ovakvoj formi na ovako važnom turniru. Naravno, ima još puno stvari za popraviti, ali tek su mu 22 godine i njegov mentalitet odvest će ga na vrh. A već sada pomaže momčadi na sto načina, vidljivih i nevidljivih. Blago je imati ga u momčadi,' završava Ukić.