poruka bad blue boysa

Uhićeni iz grčkog pritvora: Sedam naših leži u ćeliji izbodeno

10.08.2023 u 13:53

Bionic
Reading

Iako su svjesno otišli u 'kaos', odnosno sa željom da se još jednom 'dokažu' na navijačkoj sceni, Bad Blue Boysi sada su 'pribijeni na stup srama'. Razlog tome je jedan ugašeni život, što se nije smjelo dogoditi. No, iako se još u utorak u grčkim medijima počelo spominjati da je nož 'povukao' grčki huligan, prema Boysima su upućene (s pravom) žestoke kritike

Kažemo s pravom - jer jasna je bila Uefina poruka o zabrani dolaska gostujućih navijača. No, neshvatljivo je loša bila reakcija grčke policije, koja je upozorena da bi se ovakvo nešto moglo dogoditi, a dopustila je da im Boysi u glavnom gradu naprave kaos. I zbog tog će kaosa uhićeni sigurno odgovarati, kao što će odgovarati i krivac za ubojstvo AEK-ovog navijača. Inače, na adresu tportala stigla je poruka iz navijačkih krugova iz kojih tvrde da se cijeli slučaj, odnosno raspetljavanje nemilog incidenta, namjerno 'minira'. Uz sve to, kako Boysi navode, sedam hrvatskih državljana u policijskoj postaji leži izbodeno. Dvojica su ranjena signalnom raketom i navodno ne dobivaju nikakvu medicinsku pomoć te im nitko nije ni pregledao rane.

Prema njihovim navodima, policija ne želi evidentirati te ozljede jer će onda izaći na vidjelo tko je koristio noževe, Molotovljeve koktele i ostala nedozvoljena sredstva. Ono što je svima u navijačkom svijetu poznato, naglašavaju, je da Boysi u svojim 'pohodima' nikada ne koriste oštre predmete, pogotovo ne noževe.

  • +17
Privođenje huligana na sud u Ateni Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI

Boysi se u poruci koju su poslali pitaju - zašto AEK odbija dati snimke policiji (novi stadion pun je nadzornih kamera) i je li to zato što se na snimkama vidi da su se AEK-ovi navijači okupili i čekali Boyse?

  • +6
Očevid na mjestu sukoba huligana Dinama i AEK-a gdje je grčlki navijač ubijen Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Ali kako i naši političari vole reći, posebno kada brane stranačke kolege - pustimo da se dokaže krivnja. Jer hrvatskim državljanima treba elementarna medicinska pomoć, a ne još koji smrtni slučaj.