OTVOREN PUT

Ugledni stručnjak udario po hrvatskom izborniku Čačiću

05.07.2016 u 13:50

Bionic
Reading

I ugledni bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić dao je svoj sud o nastupu hrvatske reprezentacije na Euru te izborniku Anti Čačiću

Halilhodžić je trenersko ime koje se cijeni u svijetu. Trenirao je klubove poput Veleža, Lillea, Rennesa, PSG-a, Trabzonspora, bio izbornik Obale Bjelokosti, Alžira i sada Japana, a hrvatska javnost ga je dobro upoznala jer je jednu sezonu bio na klupi Dinama.

U hrvatskom prvaku Halilhodžić je pokazao da nema dlake na jeziku, a nije se uopće bojao ući u sukob ni s tada prvim čovjekom Dinama Zdravkom Mamićem.

I on je pozorno pratio hrvatsku reprezentaciju u Francuskoj te je u opširnom intervjuu za Sportske novosti dao svoje mišljenje.

'Hrvatska je propustila povijesnu šansu, put do finala je bio širom otvoren, a takva prilika vam se više nikada neće pružiti', kazao je Halilhodžić te se osvrnuo na Čačića.

'Ne poznam ga, no dok sam bio u Dinamu, pamtim ga po otrovnim komentarima. Dojma sam da je robovao imenima i imidžu svojih zvijezda. I mislim da je pogriješio što tog mladića Pjacu nije uveo ranije. Iskustvo, koje se stječe na svjetskim i europskim prvenstvima, pa i u Ligi prvaka, vrlo je važno u nokaut utakmicama, a to iskustvo, koje Čačić evidentno nema, presudno je na ovakvim turnirima. Oklijevao je s izmjenama i hrvatski rezultat je definitivno ispod očekivanja.'

Cijeli članak pročitajte OVDJE