PRETJERUJU LI?

Ugledni francuski dnevnik na ružan način nagazio Novaka Đokovića; pogledajte kakvu su karikaturu posvetili najboljem tenisaču svijeta

23.06.2020 u 17:11

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković postao je predmet izrugivanja svjetskih medija, a možda je najdalje otišao francuski L'Equipe koji mu je posvetio karikaturu

Jedan od najboljih tenisača svih vremena imao je dobru namjeru, ali na njegovom Adria Touru pojavio se koronavirus i cijela humanitarna ideja pretvorila se ozbiljan fijasko.

Iako se u Hrvatskoj i na nekim drugim sportskm događanjima ne pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera za sprečavanje širenja i zaraze koronavirusom, u Zadru su imali tu nesreću da se opasni virus pojavio na teniskom turniru.

  • +14
Novak Đoković s Donnom Vekić i Olgom Danilovom na koncertu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Javnost je tražila krivca, a mnogi su prst uperili premka Novaku Đokoviću idejnom začetniku humanitarnog spektakla.

Osudili su ga mnoge kolege s ATP i WTA Toura, poznate osobe iz javnog života, a nisu ga poštedjeli ni mediji. Posebno su bili oštri oni izvan regije, a ugledni L'Equipe je otišao korak dalje i objavio karikaturu Đokovića na kojoj je prikazan kao dvorska luda i kliconoša te su na njoj virus Covid-19 nazvali Djokovid-19, a možete je pogledati OVDJE.