new york uživao

UFC-ov spektakl kakav se ne pamti; padali su prvaci

05.11.2017 u 10:43

Bionic
Reading

UFC 217 će zauvijek ostati zapisan kao dan kada je promocija promijela čak tri nositelja, odnosno nositeljice pojasa prvaka. Rose Namajunas, TJ Dillashaw i Georges St.Pierre obilježili su dan kad je održan jedan od najboljih UFC evenata u povijesti.

Kako piše Fightsite.hr, na programu je održano 11 borbi, a čak devet od njih završilo je prekidom, dok su i preostale dvije svakako uspjele zadovoljiti apetite MMA publike. Ipak, ono najvažnije dogodilo se u posljednje tri borbi, a ni najveći optimisti nisu mogli očekivati da će biti ovako spektakularno, dojmljivo i naizgled neponovljivo.

Već su same uvodne borbe donijeli pregršt uzbuđenje, u kojima smo mogli vidjeti kontroverze, velike preokrete do kojih su borci došli brutalnim nokautima, ali i gašenje hypea oko Mickeya Galla, koji će ipak morati shvatiti kako mu treba još puno rada da bi postao ozbiljan UFC borac s potencijalom za napad na vrh.

Prve dvije borbe glavnog programa su također donijele uzbuđenje i time najavile ono što je slijedi na samom kulminirajućem dijelu ove priredbe. Johny Hendricks nije uspio parirati mladom i talentiranom, no i puno krupnijem od sebe, Paulu Costi. S druge strane, Stephen 'Wonderboy' Thompson je odradio taktički i tehničku savršenu izvedbu protiv Jorgea Masvidala.

Teško je naći prave riječi i za ono što je napravila Rose Namajunas. Borkinja čiji su rodilji prije 25 godina došli iz Litve, dva puta je udarcem rušila, a drugi puta i završila, nevjerojatno dominantnu prvakinju, Joannu Jedrzejczyk i to u borbi gdje su joj samo njenu navijači i poneki optimist davali šanse. Ujedno je postala najmlađa UFC prvakinja do sada, odnosno treći najmlađi UFC prvak, ako gledamo i na mušku konkurenciju.

Pojas bantam kategorije ponovno pripada TJ Dillashawu, koji ga je tako oteo svom bivšem timu, koji mu nikako nije oprostio to što ih je napustio. Ovaj cijeli tjedan su niskim udarcima pokušavali izbaciti Dillashawa iz ravnoteže, no uspio ga je izbaciti tek udarac Garbrandta s kraja prve runde. Srećom po njega, uspio se oporaviti, u drugoj rundi preuzeti kontrolu i vratiti pojas u svoje vlasništvo prekidom u drugoj rundi.

Na kraju je tu naravno fantastični GSP, koji se vrati i odmah došao na tron sličan onom s kojem je otišao. Briljantna pobjeda protiv čvrstog i opasnog Bispinga je dokaz kako se GSP nije vratio da bi bio samo prolaznik.