STRAŠAN MEČ

UFC dogovorio mega borbu u ožujku; spektakl je zajamčen, jer borit će se dva aktualna prvaka koja su oduševila u 2020.

31.12.2020 u 21:05

Bionic
Reading

UFC će odraditi svoje prvobitne namjere te će se za titulu poluteške kategorije boriti prvak Jan Blachowicz protiv prvaka srednje kategorije, Israela Adesanye

Promocija je tako ostala pri toj namjeri unatoč tome što im je ona prvobitno bila za prosinac te unatoč tome što obje divizije imaju svog relevantnog i apsolutno zasluženog izazivača. Ipak, procjena marketinškog potencijala ove borbe je presudila.

Kako se već ranije govorilo i pretpostavljalo, ova borba naći će se na UFC 259 priredbi te će prema svemu sudeći istu i predvoditi. Radi se o programu predviđenom za 6. ožujka, a za isti je već potvrđena jedna borba za titulu, ona u ženskoj perolakoj kategoriji između Amande Nunes i Megan Anderson, piše Fight Site.

Adesanya će tako dobiti priliku napasti titulu poluteške kategorije nakon što je ovu u srednjoj dva puta obranio. S druge strane, Blachowicz će odmah u prvoj obrani titule imati stilski jako teškog protivnika. Neporaženi Adesanya upravo se protiv boraca poput Blachowicza do sada najbolje pokazao, no isto tako je Poljak gotovo svaku od svojih borbi na putu prema vrhu bio proglašen autsajderom, da bi na kraju završio s pojasom prvaka u svom vlasništvu.

Teško je zaključiti što će se u ovom slučaju dogoditi s Robertom Whittakerom, koji je putem dvije pobjede u 2020. godini izborio priliku za revanš, odnosno pokušaj povratka titule, kao niti s iskusnim Gloverom Teixeirom. Brazilac je u impresivnoj seriji kojom je izborio svoj novi napad na titulu, a gledajući da mu je 41 godina, jasno je da vrijeme nikako ne radi za njega.

Sve u svemu, iako možemo zaključiti kako ovo uparivanje nije pošteno prema dvojcu navedenom u prošlom odlomku, teško je ignorirati činjenicu da je ovo vrlo uzbudljiva borba i borba koja bi trebala iza sebe imati veliku pažnju. Israel Adesanya trenutno ide prema statusu najveće UFC zvijezde, a dolaskom do statusa dvostrukog prvaka bi to svakako postao.

UFC 259 će biti također dodatno zanimljiv svim fanovima iz regije. Naime, svoje mjesto na glavnom programu svakako ima borba Aleksandra Rakića i Thiaga Santosa, dok se na popisu nalazi i debi nastup Uroša Medića. Borca iz Srbije, koji je ugovor s UFC-om izborio putem Contender Seriesa, čeka Aalon Cruz.