NIJE JEDNA, NEGO DVIJE

Uefina odluka uzdrmala Bayern i Niku Kovača uoči nokaut faze i europskih okršaja s Liverpoolom

11.01.2019 u 11:07

Bionic
Reading

Bayern će u osmini finala Lige prvaka biti oslabljen u oba susreta protiv Liverpoola, jer je Uefa zasluženo kaznila Thomasa Müllera

Njemački nogometaš je u 75. minuti utakmice 6. kola Lige prvaka protiv Ajaxa (3:3) džonom u glavu pogodio braniča domaćina Nicholasa Tagliafica. Nije bilo namjerno, ali je Müller zasluženo dobio prvi crveni karton u karijeri u tome natjecanju.

Odmah poslije susreta Bayernov napadač se krenuo ispričati u svlačionicu Ajaxa, a pošto tamo nije pronašao nesretnog Tagliafica uputio je javnu ispriku preko društvene mreže. O toj situaciji je govorio i Niko Kovač koji je priznao da je to bio start za crveni karton bez obzira što ga Müller u tome trenutku nije vidio pa nije bilo namjere.

  • +2
Ajax Amsterdam - Bayern München, 6. kolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Vjerovalo se da će Uefa kazniti Müllera sa jednom utakmicom suspenzije, ali je Disciplinska komisija bila nemilosrdna te je bavarskom ofenzivcu odrezala dva susreta suspenzije.

Šok je to za Bayern i trenera Kovača koji će tako biti bez pomoći svoje zvijezde u oba susreta osmine finala protiv Liveproola (19.02. na Anfieldu i 13.03. na Allianz Areni).