NEKOLIKO OPCIJA

UEFA vraća Sion u Europsku ligu?

17.10.2011 u 21:01

Bionic
Reading

Europski nogometni savez (UEFA) neslužbeno je priznao odluku švicarskog suda, koji daje za pravo iz Europske lige isključenom švicarskom Sionu, te je ponudio tri opcije razrješenja problema.

Sion je ranijom odlukom UEFE izbačen iz natjecanja Europske lige zbog navodnih neregularnosti oko ugovora njihovih igrača, a nedavno je civilni sud u Švicarskoj presudio u korist Siona.

UEFA razmišlja o tri opcije, a prva je da se ponište svi dosadašnji susreti dva kola u skupini I u kojoj su Atletico Madrid, Udinese, Stade Rennes i Celtic, kojeg je Sion izbacio u kvalifikacijama, te da ta grupa krene od početka s pet klubova.

Druga opcija je da se Sion uključi u natjecanje u toj skupini, a da vrijede svi dosadašnji rezultati, dok treća varijanta predviđa da se Sion automatski integrira u drugu fazu natjecanja Europske lige po nokaut-sustavu.

UEFA je naglasila da svaka od opcija vrijedi samo ako se s njom slože sve ostale momčadi u skupini, dok je veliki problem kalendar natjecanja s obzirom da bi se svi dvoboji sa Sionom igrali tijekom zimske stanke, kada su klubovi na odmoru.

Postoji i četvrta opcija, a to je da se cijeli slučaj preda Sudu sportske arbitraže (CAS).