REPOVI IZ BEOGRADA

UEFA odredila datum presude, Srbi i Albanci optimisti

15.10.2014 u 20:12

Bionic
Reading

Odluka o prekinutome dvoboju kvalifikacija za EURO 2016 u Beogradu između Srbije i Albanije bit će donijeta 23. listopada, priopćila je UEFA.

Nakon pokrenute istrage svoje će zaključke i prijedloge za kazne dati Disciplinska komisija UEFE, ali i Komisija za nadzor i etiku krovne organizacije europskog nogometa. Na svojim službenim stranicama UEFA je napisala da je pokrenuta istraga protiv obaju nogometnih saveza.

Srbi su pod istragom zbog navijačkih izgreda, bacanja objekata i pirotehnike na teren, tučnjave na tribinama, prodora navijača na teren, slabe organizacije susreta i upotrebe lasera s tribina, a Albanci se istražuju jer igrači nisu htjeli nastaviti utakmicu, prekinutu u 42. minuti,kao i zbog isticanja nedopuštenih političkih parola.

Obje strane uvjerene su da će dvoboj biti registriran pobjedom 3-0 za njihovu momčad.

'Namjera albanskih ekstremista bila je da se Srbija pokaže kao zemlja netrpeljiva prema različitostima i da se ponize svi njeni građani. Nećemo prihvatiti ocjenu da su svi podjednako krivi,' kaže premijer Srbije Aleksandar Dučić.

'Ova utakmica mora biti registrirana 3-0 za Albaniju. Slike su jasne i sve govore, uvjeren je pak Gianni de Biasi, Talijan koji vodi albansku reprezentaciju.