LIJEPI POKLONI

Uefa odlučila honorirati Dinamo, Hajduk, Rijeku i Split

10.12.2015 u 12:19

Bionic
Reading

Europska nogometna federacija nagradila je i hrvatske predstavnike u svojim natjecanjima za pokazanu razinu financijske discipline.

UEFA je već po drugi puta novčano nagradila klubove koji su u skladu s propisanim rokovima dokazali pravovremeno ispunjenje obveza prema zaposlenicima i drugim klubovima te zahtjeve poslovanja na 'pozitivnoj nuli' u slučaju prihoda ili rashoda većih od pet milijuna eura.

Dinamo, Rijeka, Hajduk i Split, hrvatski klubovi koji su u natjecateljskoj sezoni 2014./2015. sudjelovali u Uefinim natjecanjima, također su u toj skupini te im je UEFA za pokazanu razinu odgovornosti preraspodijelila sredstva nagradnog fonda Lige prvaka i Europske lige koja je bezuvjetno zadržala, odnosno koja nije isplatila klubovima koji nisu ispunili zahtjeve.

80 posto zadržanih iznosa preraspoređeno je u jednakim iznosima klubovima koji su se natjecali u grupnoj fazi Lige prvaka ili Europske lige, s izuzećem onih klubova koji su potpisali nagodbe. 20 posto zadržanih iznosa u jednakim je iznosima preraspoređeno klubovima koji su ispali u kvalifikacijskoj fazi Lige prvaka ili Europske lige, s izuzećem onih klubova koji su potpisali nagodbe.

Za natjecateljsku godinu 2014./2015., ukupni iznos raspoloživih sredstava iznosi 28.840.000 eura. Ukupni će iznos biti podijeljen na 66 klubova u grupnoj fazi (Dinamo i Rijeka, 349.570 eura po klubu) te 148 klubova u kvalifikacijskoj fazi (Hajduk i Split, 38.970 eura po klubu).