je li ovo prestrogo?

Uefa kaznila Antu Rebića, a hrvatski reprezentativac suspenziju neće sigurno odraditi prije sljedeće sezone

21.09.2019 u 09:14

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Rebić, a trenutno napadač Milana, doznao je Uefinu kaznu za isključenje koje je zaradio još kao igrač Eintrachta iz Frankfurta

Posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka, Ante Rebić iz Frankfurta preselio je u Milano, među 'crveno-crne', gdje je stigao s pravom otkupa za 25 milijuna eura.

Međutim, samo par dana uoči dogovora s talijanskim klubom, Rebić je igrao za Eintracht uzvratnu utakmicu play-offa Europske lige protiv Strasbourga. Dobili su Nijemci taj dvoboj 3:0 te nadoknadili poraz (0:1) iz prve utakmice i plasirali su u grupnu fazu ovog Uefinog natjecanja.

No, taj drugi dvoboj obilježio je crveni karton Ante Rebića, koji je u 44. minuti uklizao u gostujućeg golmana Selsa.

Taj je potez izazvao naguravanje već na travnjaku, a onda je izbila masovna tučnjava na putu u svlačionicu, u kojoj su sijevale šake ne samo među igračima, već i stručnim osobljem.

Ipak, ono što najviše treba brinuti Rebića i aktualni mu klub jest drakonska kazna od čak pet utakmice zabrane igranja Uefinih utakmica.

Kako je Rebićev sadašnji klub, AC Milan suspendiran iz europskih natjecanja na godinu dana zbog kršenja financijskog fair-playa, posve je jasno da Rebić u ovoj sezoni neće moći odraditi tu kaznu, već će je prenijeti u sljedeće sezone, odnosno kada će igrati za klub u nekom od Uefinih natjecanja.