PREOKRET

Udruga povukla ultimatum, 'Volim nogomet' na HTV-u

Bionic
Reading

Emisija 'Volim nogomet' ipak bi mogla opet biti na programu Hrvatske televizije. Došlo je do zaokreta u pregovorima i prvoligaški nogomet blizu je povratka na ekrane

Udruga hrvatskih nogometnih prvoligaša, nezadovoljna financijskim sredstvima koja je dobivala za prijenose i emisiju 'Volim nogomet', odlučila je sredinom studenog 2009. prekinuti suradnju s HTV-om i ponuditi svoje utakmice nekoj drugoj televiziji ili agencije.

Činilo se da će HTV doživjeti još jedan udarac u sportskom programu kojih je prošlih godina bilo jako puno, no dogodio se zaokret.

Kako pišu Sportske novosti, Udruga prvoligaša odustala je od fiksne svote tražene po emisiji. Svjesni da bi mogli ostati bez atraktivnih termina za promociju, pa umjesto elitnog medijskog prostora skliznuti u sporedne sheme, predsjednik Robert Markulin i suradnici okrenuli su se planu B te su nastavljeni razgovori s HTV-om.

'Pokušavamo doći do projekta u kojem će klubovi imati više gledatelja na utakmicama, a emisija u što većoj mjeri ostati kao dosad. Nemamo mnogo vremena, do kraja siječnja moralo bi biti jasno jesmo li se dogovorili', kazao je predsjednik Udruge Robert Markulin koji je svjestan da sigurne love nema.