ČUDO IZ SLOVENIJE

Ubacio 34 koša za 15 minuta; evo zašto ga je Real kupio!

29.12.2014 u 15:33

Bionic
Reading

Među mladim košarkašima Reala iz Madrida, koji 'kucaju' na vrata prve momčadi, u posljednje se vrijeme najviše piše o 15-godišnjem 'čudu iz Slovenije' Luki Dončiću

Kada je svojedobno kako 13-godišnji mlađi kadet iz slovenske Union Olimpije prelazio u Real Madrid već tada se znalo kako je Luka Dončić poseban igrač. Njegov otac Saša Dončić, bivši košarka Krke, Pivovare Laško, Slovana i Heliosa i Union Olimpije, s pravom može biti ponosan jer mu sin vrlo dobro igra za drugu momčad Reala. Ali ono što pokazuje u kadetskoj selekciji Slovenije pravo je čudo!

Naime, Luka je na prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Rumumnjske – koju je kadetska selekcija Slovenije dobila 100:75 - za svega 15 minuta ubacio 34 koša (šut iz igre 11-15), a uz to je imao 9 skokova i 2 asistencije.

U sljedećoj utakmici protiv Češke Luka je u dresu Slovenije za 25 minuta ubacio 27 koševa, a uz to je upisao 10 skokova i 5 asistencija.


Inače riječ je o igraču visokom 197 cm (rođen je 1999. u Ljubljani) kojeg već prate i NBA skauti. S obzirom da igra na poziciji playmakera ovaj mladi igrač, koji je nedavno bio i na klupi prvog sastava Reala (zbog ozljeda nekih igrača), svakako će biti pod posebnim povećalom. Ako sve bude prema planu nema sumnje kako će i Luka Dončić jednoga dana zaigrati u NBA ligi te na taj način povećati broj Slovenaca koji su igrali u najjačoj ligi na svijetu (Marko Milić, Boštjan Nachbar, Goran Dragić, Beno Udrih...).

Kako igra 15-godišnji Luka Dončić pogledajte u prilogu.