BITKA ZA POLUFINALE

U17: Hrvati na neustrašive afričke 'pistoljerose'

30.10.2015 u 11:07

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna kadetska reprezentacija pobjedom nad Njemačkom izborila je četvrtfinale malog mundijala i čeka nedjeljni ogled s afričkim prvacima

Mali je proljetos osvojio kadetski Kup nacija i postao prvakom Afrike, te u Čile došao svijetu pokazati kakvu novu sjajnu generaciju imaju. Mundijal su otvorili remijem protiv Belgije i nakon toga pronašli potrebnu kemiju. Redom su rušili Ekvador, Honduras i Sjevernu koreju (zadsnje dvije utakmice s 3:0) i izborili sraz s Bašićevim Hrvatima koji su na ovom prvenstvu već slavili protiv afričkog predstavnika, Nigerije.

'Protiv Belgije nismo znali što očekivati od nas samih, ali kako turnir odmiče punimo se samopouzdanjem i vidimo koliko vrijedimo. Na drugima je da procjenjuju tko je favorit u našim idućim dvobojima, ali mi znamo što želimo. Podići trofej nakon finala,' ne skriva koliko se moćno osjećaju napadač Sidiki Maiga.


Mali je u prva četiri dvoboja na turniru upisao čak 92 udarca prema golu. Strategija im je prilično jasna...

'Baš uvijek idemo po brzi gol. Tko god nam stajao s druge strane. Svakome ćemo se pokušati nametnuti u sredini i tražiti koridore prema mreži. Bolje je zabiti ranije nego kasnije,' pomalo grunfovski uz osmijeh objašnjava izbornik Malija Baye Ba.

O Hrvatima se nisu još izjašnjavali, čekaju da bolje upoznaju sljedećeg protivnika. Nešto im mogu prenijeti i kolege iz Nigerije koju je Hrvstska svladala 2:1 i izborila plasman u drugi krug. No, impresionirat ih neće nitko. Oni će ponovno napasti, pa kud puklo, jer takav im je nogometni DNA kod. Jedno je sigurno, u nedjelju od 23 sata neće biti dosadno.

Mali je 22 puta pucao po golu Korejanaca. Ušla su tri, ali i njhov vratar imao je dosta posla