SVAKA ČAST

U Zagrebu održana najatraktivnija sportska utakmica u Hrvatskoj; cijeli događaj bio je čak na 3000 metara visine

20.10.2020 u 18:32

Bionic
Reading

Proteklog vikenda, daleko od očiju javnosti, 35 padobranaca i padobranki iz cijele Hrvatske odmjerilo je svoje letačke sposobnosti na visini od 3000 metara na državnom prvenstvu u formacijskom padobranstvu održanom na zagrebačkom aerodromu Lučko

U ukupno pet formacija, kreirajući nevjerojatne oblike nad glavnim gradom, padobranci su se natjecali u tzv. relativu, padobranskoj disciplini u kojoj četiri do osam natjecatelja moraju izvesti zadani slijed formacija skačući iz vojnog helikoptera Mi-171Sh sa određene visine, i u određenom vremenu.

Zlatnu medalju osvojio je tim 'PK Zagreb 1' te padobranci Dražen Pečnik, Robert Pećnik, Domagoj Roškarić, Nenad Šušnica zahvaljujući svojim vještinama, ali i snimkama padobranca - snimatelja Marka Dekanića. Drugoplasirani tim bio je ' AK Tandem 1' (Emir Ekić, Adela Štimac, Nenad Pešut, Siniša Bačić, Vanja Šiljak- snimatelj). Treće mjesto osvojio je splitski tim 'PK Graviton' (Jerolim Duplančić, Jelena Duplančić, Bruno Burica, Joško Kandija, Saša Radica - snimatelj.

Koliko je ovo zahtjevan, težak i nepredvidiv sport dokazao je tim 'PK Croatia', koji je, unatoč zavidnim rezultatima na svjetskoj razini u skoku padobranom na cilj, nakon četiri skoka ovoga puta završio bez ijednog boda.

Padobransko državno natjecanje počelo je prije dva tjedna, no zbog nevremena i pijavice koja je početkom mjeseca poharala sportski aerodrom Lučko i nanijela mu ozbiljnu štetu, završeno je tek ove nedjelje. Kako je sve izgledalo pogledajte u galeriji fotografa Marka Dekanića.

  • +8
U Zagrebu održana sportska utakmica na 3000 metara visine Izvor: Promo fotografije / Autor: Marko Dekanic