kakva je on faca!

Ovog je ljeta imao izdašne ponude Barcelone i Liverpoola, ali glatko ih je odbio, samo kako bi ostao u redovima 'vukova'

20.10.2020 u 14:26

Bionic
Reading

Adama Traore (24) krupnim se koracima probija prema samom vrhu svjetskog nogometa i samo je pitanje u kojem će velikom klubu nastaviti karijeru. Engleski mediji sada otkrivaju kako je tamnoputi španjolski reprezentativac u ljetnom prijelaznom roku imao priliku napustiti maleni Wolverhampton, ali je odbio sve ponude koje su pristigle...

Adama Traore (24) je 'dijete Barcelone', prošao je sve uzraste La Masije, igrao je i za prvu momčad Barce, u španjolskom prvenstvu i Ligi prvaka, ali nije imao strpljenja čekati pravu priliku.

Tako je 2015. godine prešao u Aston Villu, a samo godinu kasnije odlučio se okušati u redovima Middlesbrougha. Od 2016. do 2018. godine odigrao je 71 utakmicu, izborio je s Middlesbroughom povratak u prvu ligu, ali i ispadanje iz nje, a onda je stigao poziv iz prvoligaša Wolverhamptona.

U momčadi 'vukova' Traore se razigrao, ne samo da je igrači sazrio, već se i fizički razvio tako da danas više izgleda kao profesionalni bodybuilder nego nogometaš. No, ipak se puno bolje snalazi s loptom.

A koliko je dobar kao desno krilo ili čista 'špica'? Pa, ovog ljeta Wolverhampton je za njega dobio nekoliko ponuda, a engleski mediji sada otkrivaju kako je sam Traore odlučio odbiti pozive iz Barcelone i Liverpoola!

Da, dečko od 24 godine prekrižio je izdašne ponude Barce i 'redsa' te je odlučio ostati u redovima Wanderersa jer se želi razvijati u momčadi koju sjajno vodi trener Nuno Espirito Santo! U međuvremenu je postao i španjolski reprezentativac, taj mu je poziv i dodatno podigao cijenu, a ona je trenutno - prema Transfermarktu - 40 milijuna eura!

Zato su u klubu odlučili nagraditi njegovu vjernost. Adama Traore je do sada imao ugovor od oko dva i pol milijuna eura na godinu, a čelnici Wolverhamptona sada će ga nagraditi novim ugovorom od čak pet milijuna eura na godinu! Pa neka netko kaže da se vjernost ne isplati...