PILIĆ PORUČIO

'U Zagrebu bih bio uz Srbiju, u Split ne želim'

08.03.2010 u 09:07

Bionic
Reading

Teniski stručnjak Nikola Pilić, koji je bio na klupi Hrvatske 2005, kada su naši tenisači u Bratislavi osvojili Davis Cup, nakon sukoba s vodstvom HTS-a otišao je s hrvatske klupe, a 2007. prihvatio je poziv Srbije

Nikola Pilić najtrofejniji je hrvatski teniski trener, ali je spletom okolnosti od kolovoza 2007. na klupi Srbije. Doduše, ne kao izbornik, već kao savjetnik. S našima je osvojio 2005. osvojio Davis Cup, ali je zbog sukoba s čelništvom Hrvatskog teniskog saveza otišao s klupe.

U razgovoru za beogradski Press, odgovorio je uz koga će biti u ovom dvoboju.

'Ne bih želio da se igra u Splitu, ne bi bilo dobro. Tražit ćemo Zagreb. Najvjerojatnije ću biti uz Srbiju ako igramo u Zagrebu, ali ako se bude igralo u Splitu, neće me biti. Samo ne znam hoću li nositi dres Srbije. Bit će to fantastičan dvoboj. Srbija ima malo bolji sastav i u postocima bih rekao da je to 51:49', rekao je Pilić te dodao kako mu je i dvoboj Srbije sa SAD-om bio izuzetno stresan.

'Srce mi je počelo preskakati. Nisam ni znao što se događa. Počeo sam masirati grudi, pa sam se malo uplašio. Ali kada mi je doktor dao tabletu nitroglicerina situacija se stabilizirala', zaključio je Nikola Pilić, koji je naslov u Davis Cupu osvajao i s Njemačkom.