svjetski kup u gimnastici

U Tokiju je osvojio srebro, a onda uzeo šest mjeseci zasluženog odmora; sad se vratio u velikom stilu s novom vježbom

26.02.2022 u 08:51

Bionic
Reading

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić plasirao se u finale preče na Svjetskom kupu u njemačkom Cottbusu. Bio je ovo njegov prvi nastup nakon šest i pol mjeseci od osvajanja olimpijskog srebra u Tokiju i premijera njegove nove vježbe

U kvalifikacijama je Tin Srbić imao četvrtu najbolju ocjenu (14.066) u konkurenciji 28 prečaša. S prvom ocjenom u nedjeljno finale ušao je Amerikanac Brody Malone (14.633).

'Odradio sam jednu dosta lakšu vježbu nego sam inače radio i lakše nego što je bilo planirano. Zadnji element prije saskoka odlučio sam izbaciti, jer u tom trenu mi je bilo previše, psihički dosta teško, ali sve nove elemente, sve ono što sam htio napraviti, odradio sam', rekao je Tin Srbić te dodao:

'Zapravo, na kraju solidna ocjena. Zadovoljan sam. U finalu u nedjelju idem pokušati odraditi ono što je bilo i zamišljeno za ovaj Svjetski kup, cijelu novu vježbu. Idemo graditi dalje po novom pravilniku novu vježbu i stizati ostale konkurente u početnoj ocjeni i onda vjerujem da će i konačne ocjene opet biti visoke', zaključio je Tin nakon što je izborio svoje 23. finale Svjetskog kupa u karijeri.

Drugi hrvatski predstavnik, Aurel Benović, zauzeo je 21. mjesto u kvalifikacijama preskoka. Aurel je finale dan prije izborio na svojoj najjačoj spravi, parteru, na kojem će se u subotu boriti za medalje. Baš kao i Filip Ude na konju s hvataljkama.

Finala u Cottbusu oba dana na rasporedu su od 17 sati.