SJEĆANJE

U subotu 1. Memorijal Darija Možnika

17.05.2013 u 14:41

Bionic
Reading

U spomen na tragično stradalog hrvatskog gimnastičara Darija Možnika, klub ZTD Hrvatski sokol u subotu, 18. svibnja organizira 1. Memorijal koji nosi njegovo ime.

Od 9.30 u zagrebačkom Sokolskom domu natjecanje će otvoriti mlađe kadetkinje, od 11.45 na podij će kadetkinje, dok je u 13.30 otvorenje natjecanja na kojem će prisustvovati i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec. Od 14.15 kreće natjecanje u muškog sportskoj gimnastici.

Nastupaju gimnastičari i gimnastičarke čakovečkog kluba Marijan Zadravec Macan, Novi Zagreb, Petrinja, Rijeka, Samobor, Sokol iz Slavonskog Broda, te klub domaćin ZTD.

'Dario je bio član kluba od malih nogu. Prestao je s gimnastikom u 19. godini zbog ozljeda i upisa na fakultet, ali netom prije se dogodila tragedija, planirao je povratak u gimnastiku. Htio je trenirati svoju najdražu spravu, konja s hvataljkama. Njemu je gimnastika obilježila cijeli život i drago mi je da su ljudi u klubu to prepoznali. Nadam se da će ovaj Memorijal zaživjeti i prerasti u tradiciju. Osobno ću se potruditi da se ova lijepa uspomena na Darija nastavi. Posebno mi je drago što je ovo natjecanje za mlade, jer Dario je uvijek u srcu bio dijete i volio se družiti s djecom,' rekao je Darijev brat, bivši viceprvak Europe na preči, Marijo Možnik.