MAMINI KORIJENI

U Srbiji očajni jer je izabrao Španjolsku: Izgubili smo jednog od najvećih talenata svijeta

20.02.2023 u 19:22

Bionic
Reading

Mladi nogometaš Liverpoola Stefan Bajčetić uskoro bi mogao debitirati za reprezentaciju Španjolske. Naime, sportski dnevnik As objavio da kako će igraču koji je Kloppov ljubimac španjolski izbornik Luis de la Fuente spremio poziv za utakmice u ožujku.

Tinejdžer Liverpoola 'eksplodirao' je ove sezone u dresu Redsa i dobio je brojne pohvale, a nakon sjajnih igara, Španjolci su ga označili kao apsolutni prioritet i žele ga vidjeti u dresu Furije. No, istom se nadaju i u Srbiji.

Bajčetić (18) je stigao je u Liverpool prije dvije godine, a Redsi su ga, kao velikog talenta, doveli iz omladinskih selekcija Celte Vigo.

Upravo je Vigo njegov rodni grad. Punog imena Stefan Bajčetić Maquieira rođen je 22. listopada 2004. godine, a u Vigu se rodio jer je njegov otac Srđan Bajčetić igrao u Celti i živio upravo u Vigu. Inače, Stefanova majka je Španjolka.

I zato ovaj talentirani veznjak, a koji može igrati i na stoperskim pozicijama, ima pravo nastupa za obje reprezentacije. Po ocu ima pravo nastupa za Srbiju, čije državljanstvo ima, no nastupao je za omladinske selekcije Španjolske, jer po mami je dobio španjolske papire..

Za koju će seniorsku reprezentaciju igrati u budućnosti, jedna je od glavnih tema u srpskim medijima već mjesecima, ali čini se da će Španjolci napraviti prvi korak. Tako su svojevremeno Srbiji 'oteli' i Bojana Krkića.

I čini se da su se u Srbiji pomirili s time:

'Izgubili smo jednog od najvećih talenata svijeta', piše Kurir.