briljantan protiv rome

U Španjolskoj se dive Ivanu Rakitiću: Barca zaista ne može bez njega!

05.04.2018 u 08:33

Bionic
Reading

Nakon uvjerljive pobjede 4:1 protiv Rome u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, dnevnici Marca i El Mundo Deportivo proglasili su Ivana Rakitića najboljim na terenu u redovima Barcelone...

Hrvatski 30-godišnji veznjak najkorišteniji je nogometaš kod Ernesta Valverdea, a ove srijede u dvoboju protiv Rome pokazao je i zašto.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Rakitić je odigrao odličnu utakmicu u kojoj je započeo akciju za prvi pogodak, a onda iznudio autogol za udvostručenje vodstva Katalonca koji su do kraja susreta utrpali još dva i s 4:1 mirno čekaju uzvratu u Rimu sljedeći tjedan.

Nastup našeg reprezentativca izazvao je brojne pohvale španjolskih medija, a Marca ga je proglasila igračem utakmice.

'U životu ti treba netko kao Rakitić!', stoji u naslovu članka uglednog sportskog lista koji naglašava da je Ivan bio Barcin najbolji veznjak na terenu.

'Kad netko odigra 47 od 49 mogućih utakmica u kalendaru, to jasno pokazuje da se o njegovoj poziciji u momčadi uopće ne raspravlja. Još jedan je to bio odličan nastup Ivana Rakitića zbog kojeg je zaslužio ovacije s tribina,' piše pak El Mundo Deportivo, a na pohvale je odgovorio i sam igrač:

'Hvala vam, ali mene zanima samo da momčad nastavi pobjeđivati. Pokušavam pomoći suigračima i uvijek mogu računati na mene,' naglasio je zadovoljni Rakitić koji se oporavio od napornog putovanja iz SAD-a gdje je prošli tjedan igrao prijateljsku utakmicu za Hrvatsku protiv Meksika...