netko bi trebao odgovarati

U Rudešu u šoku nakon smrti bivšeg igrača: U Hrvatskoj su mu na dva pregleda ustanovili ove, po život opasne, probleme

28.05.2020 u 16:29

Bionic
Reading

Mladi francuski nogometaš Jordan Diakiese (24) pronađen je mrtav, a hrvatskoj javnosti je poznat po tome što je jednu sezonu nosio dres Rudeša koji je tada bio prvoligaš.

Tijelo bivšeg mladog reprezentativca pronađeno je u Parizu, a nogometna zajednica te zemlje je šokirana.

Nesretni branič trenutačno je igrao u lokalnom amaterksom klubu AS Furiani Agliani, a krajem srpnja 2018. sreću je potražio u Rudešu koji je igrao svoju drugu sezonu u elitnom razredu hrvatskog nogometa.

Dobio je priliku u prijateljskim susretima, ali se nikada nije nametnuo, a nije mu pomoglo ni to što je prošao akademiju PSG-a.

'Devastirani smo. Tvoja druga obitelj će uvijek biti uz tebe. Počivaj u miru, Jordane', napisali su iz AS Furiani Aglianija.

Sada, par dana nakon smrti, polako se otkrivaju neke činjenice, a koje na cijeli slučaj bacaju posve drugačije svjetlo.

U razgovoru za Sportske novosti, jedan od čelnika kluba iz zapadnog dijela Zagreba, NK Rudeša, a riječ je o Goranu Brkiću, otkrio je važne informacije.

'Čuo sam se s njegovim menadžerom, preminuo je u snu. Zaspao je i više se nije probudio'.

Osim toga, u NK Rudešu su iznenađeni što je ovaj nogometaš uopće igrao, jer imao je problema sa srcem.

'Na jednoj prijateljskoj utakmici u Austriji protiv Maccabi Petah Tikve, predsjednik Rudeša Ivan Knežević mi je s tribine kazao: Dobar je igrač, ali dečko ima problema sa zrakom, ne može ponavljati, ne može trčati, nešto nije u redu. Nikad to neću zaboraviti. Pet dana nakon toga otišao je na liječnički pregled na Borovje, gdje je ustanovljeno da ima problema sa srcem. Onda smo ga odveli na novi pregled u polikliniku Sveti Rok i tamo su ustanovili isto. Zaključak je bio jasan - zbog problema sa srcem Jordan Diakiese više ne smije igrati nogomet. Da mu se u svakom trenutku može dogoditi da se samo sruši na terenu. Nekoliko mjeseci prije toga u Italiji od srca je preminuo kapetan Fiorentine Davide Astori, tako da su naši liječnici zbog tog slučaja bili posebno oprezni. Ni Astori nije preminuo na travnjaku, već u hotelskoj sobi', rekao je Brkić za SN.

Brkić je oktrio kako je u tih mjesec dana Diakiese odigrao tri, četiri pripremne utakmice, da je bio stvarno dobar igrač, te da su svi na tim pripremnim utakmicama pričali kako odskače. Nažalost, kaže Brkić, njegovi su ga agenti vodili po drugo mišljenje kod liječnika u Francusku ili Njemačku, pričali da s time čak i može igrati. Imali su svakakve teorije, pričali čak i da kao crnac ima drugačije srce, da u biti nema nikakvih problema. Međutim, tvrdi kako predsjednik Knežević nije htio dopustiti da zaigra jer nije želio preuzeti tu odgovornost.

'Bio je cimer s Nigerijcem Erhunom Obanorom, koji je sada hit-igrač u albanskom Kukesiju. Poslao sam Obanoru poruku da je Diakiese preminuo i nije mogao vjerovati, bio je u šoku. I svi mi u Rudešu smo šokirani, jako nam je žao i njegovoj obitelji upućujemo izraze sućuti', zaključio je Brkić.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.