ALI JOŠ UVIJEK DALEKO

U Red Bullu uvjereni: Bliže smo Mercedesu!

12.05.2014 u 17:23

Bionic
Reading

Nakon impresivnih nastupa Daniela Ricciarda i Sebastiana Vettela u Barceloni, Christian Horner vjeruje da se momčad približila vodećim 'srebrnim strijelama'

Red Bull je tijekom vikenda u Španjolskoj definitivno bio druga najbrža momčad pa treće i četvrto mjesto u utrci ne iznenađuju, no zaostatak za Mercedesom od gotovo 50 sekundi bio je veći nego na nekim prethodnim stazama, poput Malezije. Ipak, u redovima 'bikova' vjeruju da se polako približavaju vodećem dvojcu prvenstva.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

'Razlika je manja, ako pogledate detalje. Tih 49 sekundi je umjetno, jer smo izgubili dosta vremena iza Williamsa, a kad smo se našli na čistini, trebalo je štedjeti gume do kraja utrke,' izjavio je Christian Horner te dodao:

'Ako pogledate serije krugova na kraju, kad su oba Mercedesa pritiskali, kao i naši vozači, vidite da smo se definitivno približili. Rekao bih da smo trenutno šest desetinki u zaostatku. Još je puno posla, ali blizu smo. Sjajno je vidjeti da smo napredovali u odnosu na ostatak ekipa.'

Stručnjaci se pribojavaju da bi Mercedes unatoč svemu mogao pobijediti svih 19 utrka.

'Moguće je, ali nije vjerojatno. Imaju jako dobar bolid, motor i vozače, ali stvari se mogu promijeniti. Mi smo dobili zadnjih devet utrka prošle godine, sve se može brzo promijeniti,' zaključio je ravnatelj Red Bulla.


VN Španjolske, rezultati:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Nico Rosberg (Mercedes) +0.6
3. Daniel Ricciardo (Red Bull) +49.0
4. Sebastian Vettel (Red Bull) +76.7
5. Valtteri Bottas (Williams) +79.2
6. Fernando Alonso (Ferrari) +87.7
7. Kimi Räikkönen (Ferrari) jedan krug
8. Romain Grosjean (Lotus-Renault) jedan krug
9. Sergio Perez (Force India-Mercedes) jedan krug
10. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) jedan krug

Ukupni poredak nakon 5 od 19 utrka:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 100
2. Nico Rosberg (Mercedes) 97
3. Fernando Alonso (Ferrari) 49
4. Sebastian Vettel (Red Bull) 45
5. Daniel Ricciardo (Red Bull) 39

Poredak konstruktora:

1. Mercedes 197
2. Red Bull-Renault 84
3. Ferrari 66

Sve sažetke utrka pogledajte ovdje