strašno je razočaran

U Realu je rasturao s Modrićem, a sad trune na Old Traffordu: Ne mogu ni zaspati...

10.04.2024 u 15:01

Bionic
Reading

Brazilski reprezentativac Casemiro (32) sve je iznenadio kad je u ljeto 2022. godine napustio Real Madrid i prešao u Manchester United. 'Kraljevi' su tada zaradili 71 milijuna eura, a Casemiro je sad priznao da to nije bio najpametniji potez

U dresu Real Madrida je osvojio sve što se osvojiti moglo, devet je sezona rasturao uz našeg Luku Modrića te su činili vjerojatno najbolji vezi red u posljednja dva desetljeća. No, Casemiro (32) je u ljeto 2022. godine za 71 milijun eura napustio Real i potpisao za Manchester United.

No, dolazak na Old Trafford nije ispunio njegova očekivanja jer Manchester United jednostavno nije konkurentan, kako su Premiershipu, tako i u Europi.

'Biti 20 bodova iza momčadi koja je prva na ljestvici je itekako bolno. Ponekad čak ne mogu ni zaspati jer mislim što se moglo napraviti drugačije. Ovo je naša stvarnost, nema svrhe da mislimo o tituli ili mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Moramo misliti samo o utakmicama koje su pred nama i da budemo što bolji', rekao je razočarani Casemiro te nastavio:

  • +17
Manchester United - Liverpool, engleska liga, 7.4.2024. Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

'Teško je pričati o individualnom učinku jer je ovo ekipni sport. Dobro sam startao u sezonu i bio sam u momčadi mjeseca Premiershipa. Svi smo zaslužni kada se pobijedi, ali i ispaštamo kada se izgubi i to je tako. Nije Casemiro taj koji je šesti na ljestvici, to su svi igrači Manchester Uniteda. Zato se kao momčad moramo podići iznad svega. Želim igrati, igrati dobro i osvajati trofeje, zbog toga sam došao ovdje.'

Casemiro s 'crvenim vragovima' ima ugovor do ljeta 2026. godine, a navodno ga je nekoliko momčadi iz Saudijske Arabije već kontaktiralo i nude mu bogat ugovor.

U isto je vrijeme Brazilac svjestan da Manchester United gotovo sigurno neće igrati u Ligi prvaka iduće sezone, United je na tek šestom mjestu ljestvice Premiershipa s 11 bodova manje od Tottenhama koji je četvrti i drži mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Standings provided by Sofascore