u najgorem trenutku

Dinamo u završnici sezone ostao bez važnog igrača; evo kad se vraća na teren

10.04.2024 u 12:37

Bionic
Reading

Osam je kola do završetka sezone u SuperSport HNL-u, a Dinamo uz to čekaju i dvije utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa s Rijekom. 'Modri' su u problemu jer se ozlijedio Ronael Pierre-Gabriel koji je ovog proljeća sjajno odigrao rolu na desnom, ali i lijevom beku

Stigao je Ronael Pierre-Gabriel (25) na samom kraju zimskog prijelaznog roka, ali se vrlo brzo uklopio u momčad Dinama i odmah pokazao da je pravo pojačanje za momčad Sergeja Jakirovića.

No, Francuz se ozlijedio u nedjelju protiv Istre 1961. Morao je teren napustiti već u 33. minuti utakmice zbog problema s mišićem, a sad je poznato i koliko je njegova ozljeda teška.

Pierre-Gabriel je zablistao u proljetnom dijelu sezone, odigrao je šest utakmica u prvenstvu i dvije u Kupu, pokazao se kao idealno rješenje na desnom, ali po potrebi i lijevom beku, ali Dinamo će sad morati bez njega.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nakon liječničkih pregleda utvrđeno je da Pierre-Gabriel ima manju rupturu mišića te ga čekaju najmanje tri tjedna pauze. U takvom razvoju situacije će propustiti utakmice s Goricom, Lokomotivom i vrlo vjerojatno obje s Varaždinom.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +12
29. kolo SuperSport HNL-a, Dinamo - Istra 1961 Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Dobra je vijest da bi Pierre-Gabriel trebao biti spreman za onu najvažniju utakmicu, 5. svibnja Dinamo u 33. kolu SuperSport HNL-a gostuje na Rujevici kod Rijeke.