SVI ĆE IZGUBITI?

U PSG-u se namjeravaju brutalno obračunati s Kylianom Mbappeom i spremni su mu uništiti godinu dana nogometne karijere

02.07.2021 u 16:33

Bionic
Reading

Kaos oko Kyliana Mbappea postaje sve veći, a u PSG-u su spremni na drastične mjere koje ozbiljno prijete karijeri francuskog napadača

Zvijezda PSG-a i francuske reprezentacije Kylian Mbappe (22) rekao je vodećim ljudima u klubu da će odraditi preostalu godinu ugovora, ali da nema namjeru produžiti suradnju. Postojeći ugovor mu traje do lipnja sljedeće godine (2022,), a ako do tada ostane jasno je da će tada otići besplatno.

Dosad je pregovore vodio sportski direktor Leonardo, a sada je ulogu pregovarača preuzeo predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi koji se nada kako bi mogao slomiti otpor Mbappea za kojeg su najviše zagrizli Real Madrid i Liverpool. PSG zasigurno može mladom Francuzu dati najveću plaću od svih klubova na svijetu (uz Manchester City), no postalo je očito da Mbappe traži novi izazov i da francuski velikan gubi bitku.

Prema zadnjim informacijama iz Pariza, predsjednik Al-Khelaifi spreman je zaigrati prljavo odnosno povući najdrastičniji potez kojim će biti oštećen i klub i Mbappe. Ukoliko Francuz ne produlji postoji mogućnost da sljedećih 12 mjeseci provede na klupi. Da, u PSG-u su ga izgleda spremni izgubiti besplatno, ali i pri tome mu uništiti godinu karijere.

  • +11
Francuska - Švicarska, osmina finala, Euro 2021. Izvor: EPA / Autor: Robert Ghement / POOL

Zamislite da sljedeću sezonu Mbappea viđamo samo na treninzima i klupi, ali ne i na utakmicama, godina dana stanke zasigurno bi utjecala na farncuskog napadača, a budući kupac bi dobio igrača koji cijelu sezonu nije igrao službenu utakmicu. Uglavnom, svi bi u takvoj situaciji izgubili i sada je samo pitanje tko će prvi popustiti.

Podsjećamo, Kylian Mbappe je u PSG stigao u ljeto 2018. iz Monaca u transferu vrijednom 180 milijun eura (145 milijuna eura odštete i 35 milijuna eura za posudbu u prvoj sezoni), a u 127 nastupa zabio je 111 golova.