NEMA SE TU ŠTO DODATI

U ovom trenutku najveći je Đokovićev konkurent i nije propustio prokomentirati ono što je napravio srpski tenisač

16.03.2021 u 08:08

Bionic
Reading

Rus Danil Medvjedev, u ovom trenutku jedan od najboljih tenisača na svijetu, ne skriva svoje oduševljenje pothvatima Novaka Đokovića i siguran je kako će srpski predstavnik još više pomaknuti granice

Ruski tenisač u ponedjeljak je osvanuo na drugoj poziciji na ATP ljestvici što će mu biti najbolji ranking karijere, a i on se dotakao fenomenalnog Novaka Đokovića koji je jedini ispred njega i koji je 8. ožujka postao rekorder po broju tjedana provedenih na prvom mjestu (311).

'Prije svega, to je nevjerojatno postignuće. Mislim da u svijetu tenisa više od ičega govorimo o Grand Slamovima. Ali ovo je također malo natjecanje, siguran sam da ga to zaista veseli. Način na koji igra, definitivno je u stanju uhvatiti 400 tjedana', rekao je Medvjedev i dodao:

'Pokušat ćemo ga u tome spriječiti iako u finalu Australian Opena nisam protiv njega uspio napraviti ništa.'

Medvjedev još čeka svoj prvi veliki turnir, više od 15 godina većinom su odlazili u ruke velike trojke (Nadal, Federer, Đoković) koji su uzeli 57 od zadnjih 68 Grand Slamova.

  • +6
Novak Đoković, Australian Open 2021. Izvor: EPA / Autor: DAVE HUNT

'Svaki put kad izađete na teren protiv Velike trojke, to je poseban osjećaj. Kao što sam uvijek govorio o njima, oni su nevjerojatni. Rekordi koje su postavili vjerojatno neće biti nadmašeni možda 100 godina. Rijetko to viđate u sportu. Mislim da ne možete reći da drugi igrači nisu bili dovoljno dobri u ovo doba i nemaju se čega sramiti, jer jednostavno ovi su bili nevjerojatni .'

Inače, Medvjedev je dva puta igrao finale Grand Slama, ali je izgubio od Nadala na US Openu 2019., a ove godine od Đokovića na Australian Openu.