OVO JE STVARNO PREVIŠE

U nogometnim kvalifikacijama izbjegnuta tragedija

26.03.2016 u 16:35

Bionic
Reading

Ovog vikenda na rasporedu su kvalifikacijske utakmice za Afrički kup nacija, a na utakmici između Nigerije i Egipta (1-1) izbjegnuta je tragedija

Obje reprezentacije bore se za prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini G i izravan plasman, a Nigerijci su odlučili ugostiti svojeg velikog rivala na stadionu 'Ahmadu Bello' u Kaduni koji je kapaciteta 16 tisuća gledatelja.

No na afričkom kontinentu nema strogih pravila kao u Europi s kojima bi se regulirao broj gledatelja na stadionu. Zapravo ima, ali ih se očigledno nitko ne pridržava, pa se na tribinama natrpalo čak 40 tisuća navijača.

Bio je to pravi užas, gledatelji su se penjali i na improvizirane skele, rubne dijelove ograda te čak bili uz teren i pravo je čudo kako nitko nije nastradao.

Red su održavali i policajci na konjima te vojska, ali je svejedno prijetila invazija gledatelja na teren, a postojala je i mogućnost od smrtonosnog stampeda kakvih je u prošlosti bilo jako puno.

Inače, utakmica je završila 1-1. Nigerijci su poveli u 60. minuti preko Oghenekara, a u sudačkoj nadoknadi bod Egiptu i ostanak na prvom mjestu donio je M. Salah.