ČETVRTAK - 20 SATI

U NK Osijeku najavljuju nešto veliko: Treba vjerovati u čuda...

16.08.2023 u 15:19

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka u četvrtak 17. kolovoza na Opus Areni od 20 sati (MAXSport, MAXtv) dočekuju Adanu Demirspor u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola UEFA Konferencijske lige

Bijelo-plavi su se iz Turske vratili sa zaostatkom od četiri pogotka, pred momčadi Stjepana Tomasa je (ne)moguća misija, ali…

'Sigurno očekujemo tešku utakmicu protiv dobrog suparnika. Na žalost imamo zaostatak od četiri pogotka koji se dogodio spletom okolnosti, možda je mogao biti i manji da nije bilo sudačkih pogrešaka kod četvrtog i petog gola, odnosno da na početku nismo primili dva nesretna gola. Da smo bili stabilniji i prebrodili prvih 20-ak minuta bez primljenog pogotka možda bi bilo drugačije, ali nažalost dogodilo se što se dogodilo. Kao što su oni nama zabili golove možemo i mi njima pa smatram važnim da odigramo dobru utakmicu, da budemo pravi pred našim navijačima, a rani pogodak može sve usmjeriti. U nogometu je sve moguće i treba vjerovati u čuda', rekao je trener Stjepan Tomas, a prenosi nk-osijek.hr.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Bijelo-plavi su na posljednjim utakmicama pokazali zavidnu razinu efikasnosti, ali i primili puno previše golova.

'Od mog dolaska u Osijek imali smo problem realizacije, problema s nekim igračima… Rekao sam da ćemo igrati ofenzivno, napadački, da će ti igrači proraditi i početi zabijati golove. Na žalost to nas je ponijelo, zabijamo golove, ali moramo igrati i fazu obrane. Nogomet nije samo napad i zabijanje golova, u nogometu se moraš i braniti. Znam gdje je problem i ja ću ga zajedno s igračima riješiti, bit ćemo fokusiraniji na fazu obrane.'

Drugim riječima, iako Osijek mora uhvatiti zaostatak od četiri pogotka, pred Tomasom i stožerom je rješavanje igre u obrani.

'Igračima sam nakon utakmice u Puli rekao da momčad kakva je Osijek i igrači s iskustvom kakvog oni imaju, mora znati privesti kraju utakmicu koju vodi 4:2. Na žalost dogodio se pad koncentracije, dva autogola… To nam je sigurno pljuska i opomena, takve stvari se više neće događati. Fazu obrane moramo igrati kao momčad, biti fokusirani na istu, držati se kompaktno, biti uski, da nam se ne događaju pogreške koje će dovesti do pogodaka iz tranzicije i kontranapada', istaknuo je Tomas.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Jedan od aduta Osijeka u uzvratu svakako će biti i Kristijan Lovrić. U Adani je iznudio kazneni udarac iz kojeg je Šime Gržan postigao jedini pogodak za Bijelo-plave, u Puli realizirao penal i asistirao Darku Nejašmiću.

'Razgovarali smo unutar svlačionice nakon utakmice, rekli jedni drugima ono što trebamo reći jer smatramo da moramo i možemo puno više. Kada je bilo najteže, poput prošle sezone, pokazali smo da se možemo bacati na glavu i davati sve za klub. Znamo kako riješiti to što imamo i kako se postaviti protiv Adane', rekao Lovrić.

Činjenica koja Osijeku ide u prilog svakako je i ta da su svi Bijelo-plave već otpisali, ali poruka iz svlačionice glasi da nema govora o predaji.

'Što je bilo je iza nas. Znamo koji je naš cilj i koji je naš put. Sabrali smo glave, a možda ću ispasti malo lud, ali ja vjerujem da mi njima možemo zabiti četiri pogotka, možda i pet. Uz našu publiku, uz našu dobru igru možemo to napraviti. Definitivno ćemo se baciti na glavu, kako protiv Adane, tako i na svakoj idućoj utakmici. A kada je riječ o izgledima za prolaz, naravno da mislim da ih imamo', zaključio je Kristijan Lovrić.