TESTIRANJE U BARCELONI

McLaren očajan, Ferrari jedini prijeti dominaciji Mercedesa!

03.03.2017 u 08:39

Bionic
Reading

Nakon prvog tjedna zimskog testiranja u Barceloni, Valtteri Bottas u Mercedesu ima najbrži krug, no Ferrari je prilično blizu. McLaren Honda je pak i dalje očajna, na užas Fernanda Alonsa...

Prvi od dva tjedna testiranja F1 bolida završio je ovog četvrtka, a ono što smo vidjeli u Barceloni nije veliko iznenađenje. Unatoč promjenama tehničkih pravila momčad Mercedesa i dalje djeluje moćno i teško pobjedivo, a novi vozač Valtteri Bottas bio je taj koji je odvezao 1:19.705, najbrži krug viđen dosad.

Više je to od dvije sekunde brže od vremena pole pozicije prošle sezone pa je jasno da su ovogodišnji bolidi Formule 1 strašno brzi, zahvaljujući novim širokim Pirellijevim gumama te aerodinamičkom unapređenju.

  • +4
Barcelona, testiranje bolida Formule 1 Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

Jedini koji zasad prijeti dominaciji 'srebrnih strijela' čini se da je Ferrari. Sebastian Vettel s krugom 1:19.952 bio je najbliži Bottasu u Barceloni, a iako iz talijanske momčadi ne dolaze poruke euforije, čini se da su napravili solidan posao.

Red Bull ostaje nepoznanica, jer Ricciardo i Verstappen nam nisu pokazali puni potencijal bolida ovog tjedna, no stručnjaci smatraju da ipak malo zaostaje za dvjema najbržim momčadima u Barceloni.

Što se McLaren Honde tiče, prijeti joj nova očajna sezona. Motor je ponovo problematičan pa su Alonso i Vandoorne jako malo imali prilike kružiti ovog tjedna, a vremena krugova bila su među najgorima. Za 35-godišnjeg španjolskog prvaka to je užasna vijest jer on nema vremena čekati da stvari dođu na svoje mjesto pa je za očekivati da će napustiti ekipu iz Wokinga na kraju sezone.

F1 godina započinje Velikom nagradom Australije u Melbourneu 26. ožujka...