izborniče, svaka čast!

Zlatko Dalić dobio je status vrhunskog trenera HOO-a, a onda je svojom odlukom još jednom sve oko sebe ostavio bez riječi...

24.06.2020 u 18:23

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez je Hrvatskom olimpijskom odboru još ranije predložio izbornika Zlatka Dalića za uvrštenje u popis vrhunskih trenera. Dalić je ovu nominaciju i prihvatio, ali samo pod jednim, njemu izuzetno važnim uvjetom

U Zagrebu je održana sjednica Vijeća HOO-a, a glavna je tema bio - financijski plan. Izmjenom i dopunom tog Financijskog plana za 2020. godinu, Hrvatski olimpijski odbor će u prihodovnoj stavci imati oko 43 milijuna kuna manje u odnosu na planirani proračun od 193,9 milijuna pa prijedlog novog proračuna iznosi 150,9 milijuna kuna.

Ukupno planirani prihod iz državnog proračuna umanjuje se za 37,2 milijuna kuna, a u kriznoj korekciji financija za sport, nacionalnim sportskim savezima umanjuju se sredstva redovnih programa za 27,4 milijuna kuna. Sukladno tome, smanjuju se i ovogodišnja sredstva za olimpijske programe - OI Tokio 2020. (za 37 posto) i ZOI Peking 2022. (za 16 posto). U razdoblju od 1. siječnja do 31. svibnja HOO je uprihodio 58,4 milijuna kuna ili 30 posto planiranih sredstava za ovu godinu.

Raspravljalo se i o razvojnim programima HOO-a, a najzanimljivija je bila ona o Programu sufinanciranja rada trenera.

Tako je Hrvatski nogometni savez predložio da se od 1. srpnja 2020. godine u Program uvrsti rad muškog seniorskog izbornika Zlatka Dalića sa statusom vrsnog trenera te mjesečnom plaćom od 15.000 kuna bruto!

Budući da se Dalić još početkom ove godine odrekao te mogućnosti, smatrajući da ima onih kojima je taj novac potrebniji, i u drugom je pokušaju ostao dosljedan sebi.

  • +14
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Prihvatio je Zlatko Dalić nominaciju matičnog Saveza, ali uz jedan jedini, ali njemu izuzetno važan uvjet. A to je da se njemu namijenjeni iznos preusmjeri potrebitima, drugim riječima - u humanitarne svrhe!

Što reći? Izborniče, svaka čast! Tako to rade velikani...

Od istog datuma članovi Vijeća jednoglasno su prihvatili prijedloge o uvrštenju Marka Šumana (trener najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića), također u skupinu vrsnih trenera, te izbornika hrvatske atletske reprezentacije Mladena Katalinića u kategoriju trenera za razvoj pojedinog sporta. Budući da su u prvoj polovici godine izostala brojna natjecanja, u razvojnim programima sportaša samo je jedna promjena - europska U-21 prvakinja u karateu Jelena Pehar uvrštena je od 1. lipnja u Razvojni program III.