suparnici do kraja sezone

U Madridu panika zbog rasporeda i Ramosa; Barci neočekivana prilika

24.04.2017 u 09:54

Bionic
Reading

Najveći španjolski derbi, okršaj Reala i Barcelone, koji je završio pobjedom katalonske momčadi 3:2, osim što je zadovoljio apsolutno sve ljubitelje nogometa, donio je veliku neizvjesnost u španjolsko prvenstvo

Ono što se prije dva tjedna činilo kao riješen slučaj sada je dobio posve drugačije mogućnosti.

Naime Barcelona je tada izgubila kod Malage, Real je pak izvukao bod u madridskom derbiju s Atleticom, i dojam je bio da je priča oko naslova prvaka - ispričana. Jer prednost Reala iznosila je tri boda, a Barcelonu su već svi prekrižili. 

  • +5
El Clasico: Real Madrid - Barcelona 2:3 Autor: Susana Vera

Međutim, predvođeni sjajnim Lionelom Messijem, Katalonci su u El Clasicu došli do pobjede 3:2 te s utakmicom manje preuzeli vrh La Lige.

Do kraja prvenstva pred Realom je šest utakmica, a pred Barcelonom pet. Iako 'kraljevi' imaju ogled više, odnosno mogućnost s tri boda odmaknuti najvećim rivalima, dojam je da je prednost ipak na strani Enriqueove momčadi. Tim prije što će Real do 21. svibnja odnosno posljednjeg kola La Lige imati i dva ogleda u Ligi prvaka.

Barcelona u prvenstvu ima pet utakmica do kraja, a u čak tri utakmice je domaćin. Već u srijedu na Nou Camp dolazi Osasuna. Protiv Villarreala na svom stadionu Barcelona igra 6. svibnja, a u zadnjem kolu domaćin je Eibaru.

Dva Barcina gostovanja ona su kod gradskog suparnika Espanyola - koji joj je možda i najneugodniji protivnik u preostalih pet kola - te kod Halilovićevog i Livajinog Las Palmasa na Kanarima.

Real mora odraditi čak četiri gostovanja u prvenstvu. U srijedu gostuje u La Coruni kod Deportiva, koji ne kotira baš najbolje, ali još uvijek nije 100 posto siguran u svoj prvoligaški status i borit će se. Zidaneova momčad potom će još igrati u Granadi, Malagi (u zadnjem kolu), ali i kod Celte, igrajući odgođeni dvoboj još iz veljače.

Domaće utakmice 'kraljevi' će igrati protiv uvijek opasnih Valencije i Seville, a u tim ogledima Real nema više pravo ni na najmanji kiks.

Naravno, sada će Zidane imati puno teži posao jer je u El Clasicu ostao i bez kapetana Sergija Ramosa, koji bi mogao dobiti barem još jednu utakmicu kazne, a zna se koliko ovaj stoper znači momčadi.

Enriqueu se pak vraća Neymar, što uz psihološki poguranac nakon pobjede u El Clasicu može biti dodatni impuls.

U svakom slučaju, do kraja La Lige bit će neizvjesno, ali dojam je da je Barcelona sada barem za promil bliža naslovu od Reala.