sportske igre mladih

U Križevcima je bilo zabavno; i nastavnici su, uz svoje učenike, zaigrali graničara...

12.10.2018 u 16:04

Bionic
Reading

Više od 400 učenika osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima okupilo se u petak kako bi obilježili Plazma sportski dan u svojoj školi

Sportsko-zabavni program uključio je i svečanu dodjelu nagrada svim učenicima koji su u protekloj školskoj godini predstavljali školu na različitim sportskim natjecanjima. Koliko su male Križevčanke i Križevčani uspješni pokazuje i podatak da su sudjelovali u mnogobrojnim sportskim natjecanjima i ostvarivali odlične rezultate: osim na Plazma Sportskim igrama mladih uspješno su sudjelovali i na državnom prvenstvu Školskih sportskih društava u krosu, atletici, 3kros, poluzavršnom državnom natjecanju u košarci, odbojci, rukometu, te karateu.

Nagrade su im predali gospodin Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, gospodin Danijel Šaško, zamjenik gradonačelnika grada Križevci, gospodin Dražen Bokan, ravnatelj škole i gospodin Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

Nakon dodjele uslijedila su sportska natjecanja na kojima sudjelovali predstavnici škole iz redova od prvog do četvrtog razreda, ali i zamjenik župana zamjenik gradonačelnika koji su se s djecom natjecali u potezanju užeta.

'Koprivničko-križevačka županija podržava sport, posebno kod mlađih dobnih kategorija. Bavljenje sportom je vrlo važno za razvoj djece tako da podržavamo sve sportske aktivnosti, a posebno Plazma Sportske igre mladih', izjavio je gospodin Ljubić.

Nakon potezanja užeta uslijedila su natjecanja u graničaru i atletici u kojima su sudjelovali i nastavnici, a pune tribine zdušno su navijale za svoje predstavnike i degustirale Plazma proizvode. Nakon sudjelovanja u potezanju užeta s najmlađim sugrađanima dogradonačelnik Šaško je izjavio:

'Grad Križevci već godinama surađuju s Plazma Sportskim igrama mladih, suradnja je vrlo korektna i tako ćemo i nastaviti i slijedeće godine. Puno ulažemo u sport, u ukupnom zbroju u iznosu od 2 milijuna kuna.'

  • +11
Sportske igre mladih - Križevci Izvor: Promo fotografije / Autor: n.n.

Plazma Sportske igre mladih već 22. godine organiziraju sportska natjecanja za djecu od 6 do 18 godina starosti. Osim propagiranja sporta i sportskog načina života kroz svoje programe rade aktivno na edukaciji djece o svim sferama održivog razvoja. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno od travnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

'Plazma Sportske igre mladih ponose se svojom dugom tradicijom organiziranja sportskih natjecanja za djecu i mlade, a za novu sezonu najavljujemo i program Erasmus+ Europske unije kojim ćemo organizirati edukativni program koji će uključiti lokalne škole. Naš pokrovitelj je i Središnji državni ured za šport koji je pripomognuo da su i ove godine sve aktivnosti u potpunosti bile besplatne za sve sudionike, što ne bi bilo moguće bez potpore naših partnera i sponzora. Više od 1.500.000 djece u protekle 22. godine su naša radost i snaga i obveza da svake godine sustav natjecanja i događanja podignemo na još višu razinu, a posebnu pozornost stavljamo na aktivnosti s lokalnim zajednicama i suradnjama. Kao primjer istaknuo bih podršku i odličnu suradnju s Koprivničko- križevačkom županijom na čelu sa županom Darkom Koren, gradom Križevci i gradonačelnikom Mariom Rajn, te osnovnom školom Ljudevita Modeca s ravnateljem Draženom Bokan. Obveza je svih nas da svakom djetetu omogućimo doticaj s bavljenjem sportom i sportskim načinom života i zato veliko hvala i djeci i svim partnerima', kazao je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.