POSAO JE POSAO

U Kielu nisu predugo plakali za Duvnjakom...

13.04.2017 u 07:01

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak odlazi na operaciju koljena, a u Kielu su ekspresno pronašli zamjenu za hrvatskog rukometaša, i to u slovenskom rukometašu Mihi Zarabecu

Duvnjaka su dugo mučili bolovi u koljenu, a nakon što je nedavno osvojio Njemački kup, naš rukometaš je prelomio i odlučio se na operaciju kako bi imao dovoljno vremena za oporavak. Naime, liječnici predviđaju da bi se srednji vanjski Kiela trebao na teren vratiti za oko šest mjeseci, a to znači da bi mogao biti spreman za Euro kojem je domaćin Hrvatska. Upravo je reprezentacija razloga zašto je Duvnjak baš u završnici sezone požurio pod nož.

No ni u Kielu nisu bili iznenađeni s njegovu odlukom pa su se pripremili za takvu opciju i objavili kako su potpisali ugovor s organizatorom igre Celja Mihom Zarabecom koji je u siječnju ove godine s reprezentacijom došao do brončanog odličja upravo protiv Hrvata. Slovenac je potpisao na godinu dana uz mogućnost produženja na još godinu.

'Ima sve što je potrebno da nam pomogne', rekao je trener Kiela Alfred Gislason.

'Znamo da Duvnjak odlazi na operaciju i da će se mjesecima oporavljati te bi bilo neozbiljno da ulazimo u novu sezonu bez prave zamjene. Miha ima međunarodnog iskustva i uklapa se u našu mladu i ambicioznu momčad', dodao je direktor bundesligaša Thorsten Storm.

A što kaže Miha Zarabec?

'Za svakog rukometaša je san igrati u Kielu. Imam priliku pokazati se u najjačoj ligi svijeta, u jednom od najboljih klubova na svijetu. Zahvalan sam i Celju što su mi dozvolili da iskoristim ovu priliku.'

Miha Zarabec - luda asistencija