ZIMSKI UVJETI

U JAR-u nas očekuju utakmice pod snijegom

16.06.2010 u 13:43

Bionic
Reading

U nekim dijelovima Južnoafričke Republike pao je snijeg i moglo bi se dogoditi da se prvi puta utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva igraju po snježnim pahuljicama

Svi koji pozorno prate nogometnu završnicu u JAR-u nisu mogli ne primijetiti da pojedini igrači ispod dresova imaju majice s dugim rukavima, neki nose rukavice, izbornici su u kaputima, a rezervni nogometaši su na klupama omotani šalovima i dekama.

Neobičan prizor ako se zna da se Svjetska prvenstva održavaju po velikim, ponekad i nesnosnim, vrućinama.

U Johannesburgu se temperature vrte oko ništice, kiša je ledena, a u planinskim područjima zemlje palo je i preko 20 centimetara snijega. U tim dijelovima temperatura se je debelo spustila ispod 'nule'.

Stadioni se nalaze na 1.800 metara nadmorske visine, U JAR-u je sada kasna jesen, a prema najavama tamošnjih meteorologa zima je ranije pokucala na vrata. Scenarij da se neke utakmice igraju na travnjaku pod zimskim uvjetima više ne zvuče kao znanstvena fantastika.

Dobru korist od svega toga imat će ponajviše trgovci za zimskom odjećom i obućom, jer većina turista i navijača na SP je stigla nepripremljena na zimske uvjete.