ORGANIZACIJSKI KAOS

U hrvatskom prvoligašu ne zna se i dalje 'tko pije, a tko plaća'; klub koji već godinama pleše na rubu provalije uvijek se nekako izvuče...

14.08.2020 u 14:55

Bionic
Reading

U NK Istri 1961 nikako da izvuku pouku iz prijašnjih sezona te u svaku novu ulaze s istim problemima s kojima se ponekad muče i tijekom cijelog prvenstva

U pulskom prvoligašu ništa novo! Klub kojeg slobodno možemo zvati 'kraljem kvalifikacija za ostanak', jer je zadnje tri sezone u HT Prvoj ligi završio na devetom mjestu (pet puta deveti u zadnjih šest godina) te je u razigravanju s drugoplasiranim drugoligašem svaki puta sačuvao prvoligaški status, i dalje ima ogromne organizacijske probleme.

Naslušali smo se posljednjih godina o financijskim mukama Istre 1961, klub je plesao na rubu gašenja, a uvijek se u zadnji trenutak pojavio neki 'spasitelj', ali nikada to nije bilo dugog vijeka. Istrani su se stalno vraćali na početak, a nije bajno ni od kada je većinski vlasnik kluba grupacija Bakonia- Alaves u vlasništvu Josea Antonija Qouerejete Altune, pod čijim su okriljem i košarkaški klub Saski Baskonia te španjolski prvoligaš Deportivo Alaves.

Puljani stalno plešu na rubu provalije kako na sportskom planu tako i na organizacijskom, a ništa nije ni bolje uoči jubilarne 30. sezone hrvatskog prvenstva. Nema trenera prve momčadi, nema ni pomoćnika, ni sportskog direktora, bez ugovora je tehničko osoblje, neki su i otišli, isto kao što odlaze i igrači.

Rekli bi da je situacija alarmantna, ali na ovakve vijesti iz Pule smo navikli i Istra 1961 se svaki puta izvukla i pronašla privremeno rješenje. Sada je iz kluba stiglo kratko priopćenje kako bi se umirila ona javnost koja je naklonjena puskom prvoligašu.

  • +6
NK Rijeka - NK Istra 1961; HT Prva liga, 25.07.2020. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

'Nastavno na završetak natjecateljske sezone 2019/20 te početak nove sezone 1. HNL, grupacija Baskonia-Alaves, kao većinski vlasnik NK Istra 1961 fokusirana je na rješavanje ključnih pitanja u sportskom i poslovnom sektoru kluba za sezonu 2020/2021.

Sve promjene u strukturi i upravljačkom kadru koje budu donesene u narednih nekoliko dana, biti će objavljene na službenim stranicama kluba.

Do donošenja odgovarajućih vlasničkih odluka, prvu momčad će voditi s klupe Danijel Jumić i Goran Roce sa suradnicima', piše u priopćenju.

Inače, Istra 1961 ima paklenski raspored na otvaranju HT Prve lige. U nedjelju u prvom kolu gostuje na Poljudu kod Hajduka (17.55, Arenasport 3), a zatim je domaćin Dinamu pa odlazi na noge Rijeci... Nije moglo teže...

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.