DOSTA JE BILO

U Hrvatskoj se još nadaju i odgađaju, ali u Sloveniji su tu priču završili; evo kako su naši susjedi riješili pitanje rukometnog prvaka

27.03.2020 u 16:35

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa zaustavila je natjecanja diljem svijeta, a u Slovenskom rukometnom savezu odlučili su završiti prvenstvo te su proglasili prvaka

Rukometna prvenstva su stala, a predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac donio je odluku o obustavi nacionalnih liga, kao i u svim natjecanjima u kojima bi hrvatski klubovi ili reprezentacije trebali biti domaćini do 15. travnja 2020. godine.

Dakle, u hrvatskoj još vlada optimizam da bi se pandemija koronavirusa mogla staviti pod kontrolu i da bi se tako na regularan način moglo završiti hrvatsko prvenstvo.

U susjedstvu druga priča. Slovenci su svoje prvenstvo okončali. Njihov Savez je u suradnji s predstavnicima 12 prvoligaša donio takvu odluku, a prvak je novi/stari Celje koje je nakon 21 kola imalo šest bodova prednosti pred Ribnicom.

Iz Prve lige ne ispada nitko, a prvoligašima će se pridružiti dva najbolja drugoligaša pa će u elitnom razredu biti 14 klubova. Poslije sljedeće sezone dvije zadnje momčadi će ispasti, a 11. i 12. klub bi igrali za ostanak sa prvim i drugim iz Druge lige.

Inače, Celju je to čak 24 titula slovenskog prvaka u 29 sezona. Tri puta su bili najbolji rukometaši Velenja, a po jednom Prula 77 Ljubljana i kopera.