koordinacija s uefom i fifom

U HNS-u prate razvoj oko koronavirusa, predlažu termine nastavka natjecanja, a igrače i klubove pozivaju na socijalni dijalog

  • Autor: S.Š.
  • Zadnja izmjena 24.03.2020 17:39
  • Objavljeno 24.03.2020 u 17:40
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez kontinuirano je aktivan po pitanju problematike vezane uz epidemiju koronavirusa te poštuje sve odluke Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske.

Upravo su u izradi opcije (termini) nastavka nogometnih natjecanja te je po toj temi upućen dopis Središnjem državnom uredu za šport.

HNS također prati situaciju i problematiku u profesionalnim klubovima te je u komunikaciji s istima, kao i s predstavnicima sindikata (FIFPro), Uefom i Fifom.

Savez je na temu problematike u profesionalnim klubovima uputio dopis prema ministru financija g. Zdravku Mariću i državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za šport g. Tomislavu Družaku.

S obzirom na nepredviđenu i tešku situaciju, izazvanu pandemijom koronavirusa, u kojoj su se našli profesionalni klubovi, kao i bitnim smanjenjem njihovih prihoda, a kojem je krivac viša sila, apeliramo na predstavnike igrača s jedne i klubove s druge strane da pokrenu socijalni dijalog te da pronađu prihvatljivo i održivo rješenje o načinu smanjivanja klupskih troškova, a koje neće značajno ugroziti ugovornu stabilnost i egzistenciju igrača.

HNS je naravno spreman kao moderator sudjelovati u svim aktivnostima vezanim za ovu problematiku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!