NE IDE NA DOBRO

U Formuli 1 strahuju da takve stvari ne postanu 'normalne'; toga je sve više, a ispaštaju i fanovi i vozači...

15.09.2022 u 12:47

Bionic
Reading

U Formuli 1 sve je više problema s fanovima koji rade incidente, a zadnji se dogodio na stazi Monza na VN Italije

Pisali smo kako su organizatori pojedinih utrka suočeni s navijačima koji bacaju baklje i dimne bombe na stazu, a njih je osudio i aktualni prvak Max Verstappen, no nije to jedini problem u Formuli 1.

Sve je više zlostavljanja na tribinama, ali i mržnje koja je usmjerena prema samim vozačima. Tako je na VN Italije prijavljeno nekoliko slučajeva uznemiravanja i zlostavljanja kada su se pojedini navijači derali na druge i govorili im da uklone obilježja vozača ili momčadi za koje sami nisu navijali, a recimo i da je pobjednik Verstappen izviždan na VN Italije.

Također je bilo izvještaja o lošoj organizaciji pa su fanovi morali satima čekati u redu kako bi platili žetone za kupnju hrane i pića.

Incidenti među navijačima događali su se i na utrkama u Austriji i Mađarskoj i u Formuli 1 s pravom strahuju da takve stvari ne postanu 'normalne'.

  • +7
Formula 1, VN Italije, Monza Izvor: Profimedia / Autor: ANTONIN VINCENT/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Autodromo Nazionale Monza izražava žaljenje zbog nelagode onih koji su se, među brojnim navijačima koji su pohrlili na VN Italije, susreli s određenim neugodnostima. Iskustvo navijača je prioritet i iz tog razloga, pokrenuta je rigorozna provjera kako bi se sve utvrdilo i istražilo te poduzele odgovarajuće mjere kako se to ne bi ponovilo u budućnosti', poručili su organizatori utrke u Monzi.