BIT ĆE PAKLENO

U Formuli 1 imaju rješenje kako spasiti sezonu, ali opet će se sve prelomiti preko leđa samih vozača

17.03.2020 u 08:41

Bionic
Reading

Formula 1 planira ukinuti ljetnu stanku ove sezone kako bi održali što više utrka odgođenih zbog koronavirusa

Koronavirus doveo je do otkazivanja prve utrke sezone u Australiji te odgode iduće tri utrke u Bahrainu, Vijetnamu i Kini, a početak sezone najranije bi se mogao dogoditi u svibnju kada su na rasporedu utrke u Španjolskoj i Monaku.

Možda i najrealniji scenarij je da će Formula 1 započeti početkom šestoga mjeseca u Azerbajdžanu ukoliko dođe do smirenja pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, piše maxf1.net.

Ova sezona Formule 1 trebala je biti najduža u povijesti s 22 utrke, što je za jednu utrku više od dosadašnjih rekordnih sezona 2016., 2018. i 2019., ali sada je sigurno da do rušenja rekorda broja utrka neće doći.

Jedna od mogućnosti nadoknade odgođenih utrka je ukidanje ljetne stanke koja traje četiri tjedna te skraćivanje vikenda s tri na dva dana, potvrdio je tehnički direktor F1 Ross Brawn.

'Mislim da bi oslobađanje pauze u kolovozu donijelo nekoliko vikenda u kojima bismo mogli imati utrke. A time bismo upotpunili prilično pristojan kalendar za ostatak godine. Izgledat će drukčije, ali i dalje ćemo sačuvati dobar broj utrka. Sezona će početi kasnije, ali mislim da će biti jednako zanimljiva.Jedna stvar o kojoj smo razgovarali su dvodnevni vikendi pa je jedna od mogućnosti da imamo tri utrke u tri tjedna u tom formatu', rekao je Brawn. Zanimljive ideje koje iziskuju veliki napor kod momčadi i vozača pa će biti zanimljivo poslušati i njihove reakcije.