MALO ILI PUNO?

U Faka u tri godine uloženo sto tisuća eura

Bionic
Reading

Priča oko odlaska Jakova Faka pod zastavu Slovenije nastavlja se. Neki mu zamjeraju, neki ga u toj odluci podržavaju. Hrvatski biatlonac u Lijepoj Našoj nema uvjete kao što bi imao u susjedstvu, no daleko od toga da u njega nije puno uloženo

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i Glavni tajnik Josip Čop govorili su na tu temu. Prvi čovjek našeg Olimpijskog odbora otkrio je šest stavki prema kojima se vidi da je Hrvatska učinila 'nešto' za brončanog olimpijca.

'Prvo, Fak je u svim našim programima već tri godine. Drugo, njemu je osiguran posao u vojsci. Kad on to zaželi. Treće, Fak može trenirati gdje god hoće, Slovenija ili Hrvatska, sasvim svejedno. Nije bitno. Što odluči mi ga pratimo. Četvrto, Može uzeti za trenera koga hoće biatlonski savez ili on. To se HOO-a i ne tiče. Peto, nakon Vancouvera će biti redovna sjednica na kojem će Faku biti produžen status olimpijskog kandidata za još četiri godine do ZOI u Sočiju. Šesto, odlazim u Mrkopalj na razgovor s primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom i obići ću biatlonsku stazu koja je 70 posto izgrađena. Dovršit ćemo je do kraja', rekao je za Sportske novosti Mateša.

Njegova desna ruka Josip Čop iznio je i podatke o uloženom u Faku.

'U posljednje tri godine, u Jakova Faka uloženo je oko 100 tisuća eura. Je li to malo ili puno, stvar je procjene, gledišta. Jasno i objektivnih mogućnosti. U našim programima apsolutno je praćen', završio je Čop.

Inače, Mateša je dodao da nikada nije čuo priču o Fakovoj promjeni državljanstva sve dok nije osvojio svjetsku broncu.

Treba spomenuti da Slovenci tvrde da je dogovor s Fakom postignut i da se samo čeka njegova konačna odluka.