SVE JE KRIV NOGOMET

U Engleskoj porast obiteljskog nasilja

14.07.2010 u 13:28

Bionic
Reading

U mnogim dijelovima svijeta za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva dogodio se velik porast obiteljskog nasilja, posebice u engleskoj pokrajini Cumbriji

Policija u engleskoj pokrajini Cumbriji imala je za vrijeme nogometne završnice u JAR-u pune ruke posla. Obiteljsko je nasilje poraslo pa su engleski čuvari reda na dan imali 17 intervencija.

Ukupno se u 30 dana dogodilo 511 incidenata, a takve situacije nisu previše iznenadile policiju koja je i očekivala ružne scene.

'Nema isprike za takvo ponašanje za vrijeme Svjetskog prvenstva i jasno smo pokazali da se takve situacije neće tolerirati zbog nogometa', izjavio je jedan do šefova policije u Cumbriji Michelle Skeer.

Posebno je bilo napeto nakon utakmice Engleske i Slovenije kada je bilo 77 poziva zbog obiteljskog nasilja. Bilo je tu svega, od masnica i posjekotina pa do guranja trudnice niz stepenice.

No zanimljivo, dok su nasilnici kod kuće radili 'reda', u pubovima u Cumbriji nasilje je bilo u padu za oko 42 posto u odnosu na SP 2006. godine.