MARCOS PREDSTAVLJEN

U Dinamo stigao brazilski talent: Ovo je veliki uspjeh struke!

27.01.2017 u 19:33

Bionic
Reading

Mladi brazilski reprezentativac Marcos Guilherme predstavljen je u Maksimiru ovog petka, pojačanje koje bi 'modrima' trebalo donijeti prevagu u borbi za naslov prvaka...

Nakon Sammira Dinamo je momčad ojačao još jednim zvučnim pojačanjem. Riječ je o 21-godišnjem ofenzivnom igraču s preko 150 natjecateljskih utakmica i članu U-20 reprezentacije Brazila koji igra na poziciji ofenzivnog veznjaka.

'Marcos Guilherme izuzetno je talentirani igrač, član mlade reprezentacije koja je igrala finale SP-a 2015. godine i koji posjeduje veliko prvoligaško iskustvo. Po svom godištu definitivno spada u priču koju stvaramo u Maksimiru,' prenosi službena stranica Dinama izjavu Marijana Vlaka, sportskog direktora kluba koji dolazak Brazilca smatra uspjehom struke.

'Uložen je ogroman napor, ali time je i zadovoljstvo veće. Guilhermea smo dugo pratili i dojam je iznad očekivanja. Može pokriti sve tri pozicije u ofenzivi, ali uglavnom je igrao na lijevom krilu. Radi se o dešnjaku koji je izuzetno brz, stvara višak igrača, dobar je u kontranapadu te transformaciji igre. Nemam apsolutno nikakve dvojbe kako je dolazak Guilhermea u Dinamo odlična priča,' dodao je Vlak.

'Dugo smo radili na dolasku Marcosa Guilhermea u Dinamo i to nije bio lak posao. Ipak je riječ o jednom od najpotentnijih mladih igrača Brazila koji će biti veliko pojačanje za Dinamo. Osim što je trener Petev dobio sjajnog igrača u svlačionici, dolazak Guilhermea velik je dobitak i za ugled kluba,' mišljenje je pak direktora kluba Tomislava Svetine.

Marcos Guilherme stavio je potpis na ugovor s Dinamom nakon liječničkog pregleda, a u subotu se pridružuje novim suigračima u turskom Beleku.

'Zahvalan sam Dinamu na prilici koju su mi pružili. Trudit ću se opravdati vaše povjerenje na terenu,' prvi je komentar Brazilca otkad je postao Dinamov igrač.