SRBI I ALBANCI ZAJEDNO

U Beogradu su 'ratovali', a u Rimu su 'najveći prijatelji'

17.10.2014 u 19:29

Bionic
Reading

Iako nogometni savezi Srbije i Albanije strahuju od Uefine kazne, a koju će doznati 23. listopada, zbog nereda na Partizanovom stadionu tijekom utakmice Srbije i Albanije, igrači koji su se tukli na terenu sada zajednički poziraju držeći se za ruke

Podsjetimo, tijekom kvalifikacijske utakmice između Srbije i Albanije na stadionu Partizana, a nakon provokacije sa zastavom Velike Albanije koja je na teren stigla na bespilotnoj letjelici, došlo je do tučnjave igrača, prvo međusobno, a onda i igrača s navijačima, a sve je završilo prekidom utakmice pri samom kraju prvog poluvremena.

Naravno, sada obje strane pokušavaju krivicu prebaciti suparniku, a Uefa pokušava rasvjetliti događaj te do 23. listopada označiti krivce i donijeti kazne. Prema pisanju talijanskih medija, nagađa se da bi se utakmica mogla ponoviti na neutralnom terenu te da bi Srbija mogla nekoliko utakmica igrati pred praznim stadionom dok bi kapetan albanske reprezentacije Lorik Cana mogao biti suspendiran na čak 18 mjeseci. Njegovoj reprezentaciji pak, prema nagađanjima, trebala bi stići visoka novčana kazna.

No dok se čeka odluka Uefe, čelnici rimskog Lazija, a u kojem igraju čak petorica aktera cijelog sukoba, tri Albanca i dva Srbina, pokušavaju ublažiti situaciju te su od svojih igrača zatražili da naprave fotografiju pod naslovom 'Zajedno'.