i messi bi mu se veselio

U Argentini su shvatili kakav genijalac sjedi na klupi Seville

28.03.2017 u 13:29

Bionic
Reading

Prije nekoliko tjedana Luis Enrique najavio je da na kraju sezone odlazi iz Barcelone, a odmah su krenula nagađanja o tome tko će prihvatiti izazov i voditi jednu od najboljih svjetskih momčadi

I mnogi su prstom uprli u Jorgea Sampaolija, argentinskog stručnjaka koji radi odličan posao na klupi Seville, s kojom je na visokom trećem mjestu u španjolskom prvenstvu, a igrali su i u osmini finala Lige prvaka.

Međutim, čim se pojavila vijest o njegovom mogućem prelasku u Barcelonu, iz Seville su brzo reagirali i demantirali taj transfer, nudeći Sampaoliju novi ugovor.

Još uvijek se čeka njegov odgovor, a dok on ne stigne, krenula je nova priča. Naime, s obzirom na odlične rezultate koje je ostvarivao dok je vodio reprezentaciju Čilea, u Argentini su shvatili da bi Sampaoli mogao biti dobar i za 'domaću' reprezentaciju.

'Gaučose' trenutno vodi Edgardo Bauza, no Messi i društvo imaju dosta problema u kvalifikacijama za SP u Rusiji te su do okršaja s Čileom, koji su dobili zahvaljujući sumnjivom penalu i Messijevoj realizaciji, opasno visjeli.

Naravno, to ne znači da će do kraja kvalifikacija biti jednako uspješni i u preostalih pet kola sačuvati svoju poziciju.

I zato u Argentinskom nogometnom savezu već prikupljaju novac kako bi Sevilli platili odštetnu klauzulu te doveli Sampaolija na izborničku funkciju.