SJAJNI ARGENTINAC

U 40. godini Ginobili ne želi u mirovinu; ostaje u Spursima!

19.07.2017 u 10:03

Bionic
Reading

Sjajni argentinski košarkaš Emanuel Ginobili, koji će za devet dana napuniti 40 godina, namjerava produžiti svoju karijeru za barem još jednu sezonu i to u dresu San Antonio Spursa članom kojih je od 2002.

Za igrača koji je na NBA draftu 1999. godine izabran kao ukupno 57. - što znači da u njega gotovo nitko nije vjerovao - iza sebe je ostavio neponovljivu karijeru i postao je uzor mnogim mladim igračima. Njegove poteze danas pokušavaju skinuti mnogi košarkaši među kojima je i kandidat za MVP-a James Harden...

Ginobili je u Spurse stigao prije 15 godina iz bolonjskog Virtusa te je s momčadi iz San Antonija osvojio četiri naslova NBA prvaka (2003, 2005, 2007, 2014).

Nakon što su Spursi u finalu doigravanja Zapadne konferencije ove godine izgubili od budućih prvaka Golden State Warriorsa, navijači u San Antoniju ovacijama su s parketa ispratili Ginobilija pretpostavljajući kako mu je to posljednja utakmica u karijeri. Ipak, sjajni Argentinac je odbio definitivno se izjasniti o svom završetku karijere, a prema posljednjim informacijama izgleda da će gledatelji u San Antoniju još jednu sezonu uživati u predstavama argentinskog čarobnjaka.

Prošle sezone Ginobili je sa 7.5 poena, 2.3 skoka i 2.7 asistencija ostvarivao najslabije učinke u karijeri.

Osim četiri naslova NBA prvaka, Ginobili je tijekom karijere s reprezentacijom Argentine osvojio olimpijsko zlato u Ateni 2004. i srebro na svjetskom prvenstvu u Indianapolisu 2002., dok je 2001. s Virtusom osvojio naslov prvaka Eurolige.