MEČ U SAUDIJSKOJ ARABIJI

Tyson Fury pristao na jednu od najčudnijih borbi; navijači ga vrijeđaju

11.07.2023 u 20:28

Bionic
Reading

Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po WBC verziji Tyson Fury potvrdio je borbu protiv MMA zvijezde Francisa Ngannoua u Saudijskoj Arabiji 28. listopada.

Borba neće biti revijalna, objavio je Furyjev tim, već natjecateljska 'prema službenim pravilima profesionalnog boksa s tri suca'.

Navijači su očekivali 'borbu iz snova' protiv Oleksandra Usika za ujedinjenje teškaških titula ili barem britanski okršaj protiv Anthonyja Joshue.

Međutim, 'Gipsy King' će u ring ući protiv Ngannoua koji do sada nije nastupao u boksačkom meču. S time da je donedavni UFC-ov prvak je poznat kao jedan od najmoćnijih udarača u povijesti tog sporta.

To su očito bili dovoljno dobri argumenti da izbori meč protiv WBC-ovog prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Međutim, Furyjev WBC naslov ipak neće biti na kocki.

Nakon što je objavljena vijest o terminu borbe, obožavatelji boksa oštro su kritizirali Furyja.

'Fury je nekada bio narodni prvak. Sada je sramota', sažetak je brojnih kritika.

WBC prvak svijeta u profesionalnoj karijeri ima 33 pobjede i jedan remi, dok je kamerunski borac u karijeri odradio 20 borbi i ima 17 pobjeda i tri poraza, pri čemu je 12 borbi dobio nokautom.

Posljednju borbu Fury je imao u prosincu prošle godine kada je obranio naslov protiv Britanca Dereka Chisore prekidom u desetoj rundi.