IZNENADA

Tužna vijest potresla Srbiju i regiju, umro je omiljeni košarkaš i trener Dejan Milojević

17.01.2024 u 20:34

Bionic
Reading

Jedan od najboljih srpskih košarkaša koji je jednako uspješan bio i u svojoj trenerskoj karijeri, Dejan Milojević preminuo je od posljedica srčanog udara u 46. godini života.

Smrt ga je zatekla na mjestu pomoćnika Steveu Kerru u NBA momčadi Golden State Warriorsima. Ovu je informaciju potvrdio njegov klub. Milojević je srčani udar doživio u noći s utorka na srijedu, borba za život se nastavila tijekom dana, ali na žalost ju je izgubio.

Kako javljaju srpski mediji pozlilo mu je u restoranu u Salt Lake Cityju, žurno je prebačen u najbližu bolnicu i hitno operiran. Iako su prve informacije govorile kako je njegovo zdravstveno stanje stabilno, ipak je izgubio bitku za život.

Milojević je i kao igrač i kao trener bio omiljen u cijeloj regiji, ne samo rodnoj Srbiji.

Rožen je Beogradu 15. travnja 1977. godine. Svoje prve košarkaške korijene napravio je u KK Beovuk iz Beograda kod trenera Miše Lakića.

Dok je igrao za juniore Beovuka, postigao je 131 koš u jednoj utakmic. Godine 1998. prelazi u FMP Železnik. Nakon dvije sezone u FMP-u prešao je u Budućnost, gdje je pokazao svoje košarkaške sposobnosti i u četiri godine provedene u klubu osvojio duplu krunu u sezoni 2000/01 i ušao među 16 najboljih momčadi Eurolige.

Godine 2004. prelazi u Partizan i postaje najbolji igrač regionalne NLB lige te nekoliko puta najkorisniji igrač kola Eurolige. S Partizanom je osvojio dva naslova prvaka Srbije i Crne Gore. Izabran je za najboljeg igrača regionalne lige i za najboljeg igrača Srbije i Crne Gore u sezoni 2003/04. Iz Partizana je otišao u Pamesu. Tamo je proveo dvije sezone.

U sezoni 2008/2009. kratko je bio član turskog Galatasaraya. Godine 2009. vratio se u Partizan kako bi završio karijeru, ali je zbog problema s koljenom odlučio da neće moći dati 100 posto svojih mogućnosti, pa je završio karijeru.

Sa seniorskom reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu 2001. u Turskoj. Nastupio je i na EP 2005. u Srbiji i Crnoj Gori.

U listopadu 2012, nakon odlaska dotadašnjeg trenera Vlade Vukoičića u Crvenu zvezdu, postao je prvi trener Mege.

Tu se najduže zadržao, čak osam godina, uz osvojen nacionalni Kup Radivoja Koraća 2016. godine, za koji je istakao da mu je najljepši trenutak u karijeri. Iz Mege je 2020. otišao u NBA ligi, a od listopada 2021. je bio član GS Warriorsa, zadužen za rad s centrima. Prije dvije godine u toj je ulozi s osvojio NBA prsten.