bila je to zadnja prilika

Tužna pariška večer nepovratno dotukla karijeru velikog Buffona?

09.03.2019 u 12:06

Bionic
Reading

Legendarni Gianluigi Buffon jedan je od krivaca za ispadanje PSG-a iz Lige prvaka koju u svojoj karijeri nikad nije uspio osvojiti i mogao bi zbog toga završiti otpisan od pariškog kluba, s malim izgledima ponovo jurišati na europsku krunu s nekim drugim klubom...

Talijanski 41-godišnji golman po mnogima je i najbolji koji je ikad stajao među vratnicama, a u svojoj bogatoj karijeri možda je osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. godine, no Ligu prvaka nije uspio nikad.

  • +4
PSG - Manchester United; Liga prvaka; 6.3.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Činilo se da mu se otvorila nova prilika ove sezone kad je potpisao za PSG koji je bio jedan od favorita za osvajanje europske krune, no šokantan poraz 3:1 u Parizu od Manchester Uniteda u utorak i ispadanje na temelju pravila gola u gostima još jednom je srušilo snove Buffona i njegovih suigrača.

Što je najgore za slavnog Talijana, on je među najvećim krivcima za poraz, jer je slabo reagirao ispustivši loptu pred Lukakua u 30. minuti kod drugog pogotka gostiju.

Nakon svega vjeruje se da će se stružni stožer koji vodi PSG okrenuti mlađem Alphonseu Areoli koji u francuskom prvenstvu već ima 14 nastupa, dva više od Buffona i trebao bi biti golman Parižana za budućnost, dok bi legenda mogla napokon zaključiti svoju briljantnu karijeru ovog ljeta, a ako odluči nastaviti, teško da će to moći s klubom koji je ozbiljan kandidat za osvajanje Lige prvaka.

Šteta što priča Buffona ne može završiti na bajkoviti način, ali to ne umanjuje njegovu veličinu...