TALENT I MILIJUNI

Tužna istina o Formuli 1 koju nitko ne želi vidjeti; šef jedne od momčadi priznao da se takve stvari događaju oduvijek

06.12.2020 u 07:54

Bionic
Reading

Zadnjih par dana momčad Haasa podigla je najviše prašine u Formuli 1 svojim objavama o vozačima koji će biti u njihovim bolidima u sljedećoj sezoni (2021.)

Haas je u svoje redove doveo talentirane klince iz Formule 2, jedan je Mick Schumacher (21), sin sedmerostrukog prvaka Michaela, koji tako iza sebe ima očevo nasljeđe, a drugi Nikita Mazepin (21) iza kojeg stoje očevi milijuni.

I dok nitko ne preispituje odluku da se šansa pruži mladom Nijemcu, s druge strane dosta je kritika što je prilika došla i za Rusa. Iako je i on talentiran, što pokazuje trenutačno treće mjesto u F2, većina smatra da je u Haas došao zbog oca Dmitrija koji je prema nekim procijenama težak sedam milijardi dolara i dovući će sa sobom brojne sponzore i tako sudjelovati u financiranju momčadi i vozača.

Na te kritike je odgovarao šef Haasa Gunther Steiner koji je priznao da je jedan od razloga dolaska Nikite i novac, ali je jasno dao do znanja da su takve stvari uobičajene u Formuli 1.

'Mnogo je vozača koji ulaze u F1 zahvaljujući financijskoj potpori, ima jako dobrih vozača koji su u početku doveli sponzora. Prvi takav je Checo Perez. Checo je došao u F1 i bio je plaćeni vozač. Pogledajte sada Checa, završio je na postolju, dobro radi svoj posao', rekao je Steiner te nastavio izlaganje.

  • +10
Formula 1, VN Bahreina Izvor: EPA / Autor: Bryn Lennon / Pool

'George Russell za mene je jedan od najboljih vozača, ali bez pomoći Mercedesa ne bi bio nigdje. Ima ih tamo puno - Lance Stroll, bio je na postolju. Ako su dobri u F2 i ako uz to imaju sponzora, to je savršeno rješenje.'

Šef Haasa dotakao se i riječi Nikija Laude, trostrukog prvaka koji je priliku uhvatio zahvaljujući sponzorstvu te mu je on jednom u prošlosti rekao: 'Ušao sam u F1 zahvaljujući banci koja me sponzorirala, pa sam mogao voziti.'

Zatim je Steiner rekao najveću istinu u Formuli 1 oko takvih stvari...

'Ako je netko dobar i ima financijsku potporu, sigurno ima veće šanse od nekoga tko je jednako dobar i nema financijsku potporu. Zašto biste odabrali onoga koji nema financijsku potporu? Mislim da dok god su dobri u F2, a Nikita jest, jer je zasad treći, ne mogu sumnjati u njega. Pratio sam ga cijelu sezonu, što je radio. Sigurno je imao loš početak, a bez tog teškog starta borio bi se za prvenstvo. Dakle, to je ono što ja vidim, ne mogu vidjeti više od toga. Rezultati uvijek govore.'

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u i pratite sve utrke Formule 1. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u OVDJE.